‘Kazanan tüm milletimizdir’

MELTEM GÜNEŞ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda galip gelmesinin ardından eşi Emine Erdoğan ile Külliye’de kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

KANDİL’DEKİLER SEVMEZ: Biz bu milleti çok seviyoruz. Kandil’dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. İşte şu andaki tablo sevgililerin tablosu. Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Sizler Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz. Bu yolda beraber gece gündüz demeden yürüdük. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.

EN ÖNEMLİ SEÇİMLERDENDİ: Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerimizden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanmıştır. Milletimizin her iradesi gibi bu sonucunda başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin tüm kesimleridir. Kazanan demokrasimizdir. Biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleriyle onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Şimdi burada aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır.

KIRGIN, KÜSKÜN DEĞİLİZ: Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, milli hedeflerimiz, hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin gücü 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor.

146’DAN 129’A DÜŞTÜ: Şimdi burada ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018’de CHP vekil sayısı 146 idi. 2023’te vekil sayısı 169. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı düştü 129’a. Hangisi büyük? Herhâlde 129 büyüktür diyemezsiniz. 146’dan 129’a bu milletvekili sayısını düşürenlere de ‘haydi’ diyemezsiniz. Şimdi Kandil’dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimi ile haydi diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor ve yutmadı.

SELO’YU ÇIKARAMAZSIN: Kardeşlerim ‘eğer Selo’yu dışarı çıkarmak istiyorsanız, oyu bana vereceksiniz’ diyordu. Adaletin hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo’yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Zira bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır, bu değiştirilemez.

TELEFON ZİNCİRLERİ AKTI: Bugün hem kendi vatandaşlarımız hem de kendi geleceklerini bizimle birlikte gören dost ve kardeşlerimizin zafer ve şükür dualarının arşa ulaştığı gündür. İşte sandıklar kapandı telefon zincirleri akmaya başladı. Körfez’den İngiltere’ye ve Rusya’ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. Türkiye’nin son on yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar, üzerinde oynanan tüm oyunlar sırtına saplanan tüm hançerler ayağına takılan tüm çelmeler işte bugünü engellemek içindir. Alman, Fransız, İngiliz dergileri Erdoğan’ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz, terör örgütlerinden, sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini gördünüz, oynan kirli oyunları gördünüz, buna rağmen ne oldu; hamdolsun başaramadılar.

ENERJİMİZİ HİZMETE HARCAYACAĞIZ: Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak, önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Bunları başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya enflasyonu da 6,2’ye indirerek ispatlayan biz değil miydik? Biz bu işi yaşadık yaptık. Ama bunların böyle bir derdi var mı yok. Bunlar laf ola beri gele. Yaparsak yine biz yaparız. Şu anda faiz 8.5’a indirildi ve enflasyonda göreceksiniz o da inecek.

1 MİLYON KİŞİ DÖNECEK: Vatandaşlarımızın talebi olan sığınmacıların gönüllü geri dönüşünü de bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Şu anda bizlerin ülkemize ve milletimize yakışır yol ve yöntemlerle vatandaşlarımızın bu konudaki beklentilerini karşılamak görevimizdir. Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladık. Şimdi Katar’la bir işbirliği yaptık, yeni bir iskan projesiyle birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha dönüşümü temin edeceğiz. 

TRAKYA HUB OLACAK: Ulaştırma ve enerjide yürüttüğümüz atılımları artık küresel düzeye taşıyarak Türkiye’nin hub konumunu daha da güçlendireceğiz. Kısacası önümüzdeki dönemin her anını Türkiye Yüzyılı’na yakışır eser ve hizmetlerle değerlendireceğiz.

D Yavuz Özden Milliyet

‘Seçmenimiz bizim olduğumuz yeri seçmiştir’

İkinci turda Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan, Twitter’dan şunları ifade etti: “İlk turda bizden desteğini esirgemeyen seçmenimiz ikinci turda da önemli ölçüde desteğini devam ettirmiş ve Türkiye’nin istikrarı yönünde oyunu kullanmıştır. Seçmenimiz ‘bu oylar Sinan Oğan’a verilmedi’ diyenlerin heveslerini kursağında bırakmış, bize güvenmiş ve önemli ölçüde bizim olduğumuz yeri seçmiştir. Buradan plana sadık kalan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kazanan Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, Türk milleti ve Türk dünyası; kaybeden linç kültürü ile terör iltisaklı partiler ve onlara güvenenler olmuştur.” -ANKARA Milliyet

‘Güveninize layık olacağız’

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde galip gelen Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki konutunun önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Yurt içinde yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihi önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Diyoruz ki 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ben bir şey daha söylemiştim, hatırlayın. Biz, öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse, bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı’nın kapısını açtık. Bir İstanbullu, bir Üsküdarlı, bir Kısıklılı olarak Allah’a hamd ediyorum. Sizin gibi yol arkadaşları bana verdiği için hamd ediyorum. Her zaferimizi yine sizlerle beraber kutlayacağız. Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024’te Üsküdar’ı da, İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse, durmak yok. Çok çalışacağız.”-GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

‘Türk milleti tarih yazdı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarının ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli özetle şunları söyledi: “Türk milleti bugün tarih yazmış; kutlu varlığına, müstesna hedeflerine, müstakbel ve muteber geleceğine tertemiz iradesiyle sahip çıkmıştır. Tezahür eden milli iradeye herkes ve her kesim asgari ölçülerde saygı duymalıdır. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimiyle TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na tevdi eden Türk milleti, 28 Mayıs’ta da Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını seçmiş, nitekim büyük Türkiye ülküsünü desteklemiştir. İstikrar ve güvenliğimiz, iç barış ve huzur ortamımız, istiklal ve istikbal hedeflerimiz sandıkta mümtaz ve müessir bir iradeyle müdafaa edilmiş, hamd olsun ülkemizin önü ardına kadar açılmıştır. Milletimiz iftira ve inkar siyasetine prim vermemiştir. Dünya birleşmiş ve karşımıza geçmiş, ancak Türk milletine sökmemiştir.”  –BEYZA COŞKUN Ankara

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*