Kurtarıcılarından depremzedelere baba şefkati

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen iki deprem 10 ili ve burada yaşayan 13,5 milyon vatandaşı olumsuz etkiledi.

Depremin Kahramanmaraş dışında etkilediği iller ise Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana oldu.

Kurtarma ekipleri bölgeye akın etti

Arama kurtarma araştırmalarına ilk gün başlansa da ikinci gün AFAD yönetiminde daha fazla organize olundu. Hasar alanı fazla ve gidilecek çok nokta vardı. Zamana karşı yarış başladı. Öncelik kurtarma ekiplerine verildi. Eksik makine ve ekipmanlarla birlikte kurtarma ekipleri de bölgeye akın akın ulaştı.

İtfaiyeciler ve madenciler ekiplere güç verdi

İtfaiyeciler, madenciler de organize kurtarma ekiplerine eşlik etti. Askerler de çalışmalara dahil oldu.

Dünyanın tüm köşelerinden gelen tecrübeli ve donanımlı kurtarma ekipleri de kadroya katılınca, daha kapsamlı bir arama kurtarma çalışması içine girildi.

Ses gelen binalara yönelindi

Yıkılan bina sayısı çoktu. Kurtarma için ses gelen binaların öncelikli olarak tercih edilerek çalışmalar başlatıldı.

Dikkat kesildiler

Ekiplerce arama-kurtarma çalışmaları, enkaz altında kalan insanların bulundukları yerde daha çok sıkışıp can kaybının artmaması için büyük bir dikkatle gerçekleştirildi.

Yorgun düştüler

Tüm ekipler kendi enerjilerini ve sabırlarını sonuna kadar kullanarak, yorgun ve uykusuz ilerledi. Çünkü kendilerinden “can kurtarmaları” gibi hassas bir sorumluluk yüklenmişti. Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın dikkati üzerlerindeydi. Ve sorumluluklarından güç alarak ayakta kaldılar.

Sevinçleri seslerine yansıdı

Büyük bir şefkat

Her kurtuluş anında karşılarındaki hiç tanımadıkları insanlara özellikle de çocuklara büyük bir şefkatle yaklaştılar.

Moral verdiler

Sesleri, onları depremzedelere ayakta tutacak onlara moral verecek ve dayanma gücünü artıracak tondaydı.

Ses tonları hayat verdi

Ses tonları sadece depremzedeleri değil görüntüleri vasıtasıyla tüm ülkede deprem üzüntüsü çekenlerine ulaştı ve adeta şifa oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*