Manchester City İstanbul için avantajı kaptı! Gözler rövanşta

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Manchester City, rövanş öncesi avantajı kaptı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf olan, ilk yarının ilk bölümünde oyunun hakimi olan İngiliz ekibi, geriye düşse de skorda eşitliği sağlamayı başardı.

Şimdi tüm gözler Etihad Stadı’nda oynanacak ikinci maça çevrilmiş durumda.

Avrupa futbol kamuoyunda öne çıkan görüş, mavi-beyazlıların turu geçmek için bir adım olduğu şeklinde; ancak bu sadece ilk karşılaşmada deplasmandan yenilmeden dönmeleriyle ilintili değil. Kıtanın çeşitli ülkelerinden bir çok farklı takıma gönül vermiş futbolsever, Pep Guardiola’nın takımının şu an en iyi futbolu oynadığını düşünüyor.

City’ye yarı finalde elenen Bayern Münih taraftarları bile, kendilerinin bu sezon ellerinden geleni yaptıklarını ancak turu geçmeyi hak eden tarafın rakipleri olduğunu itiraf ediyor. Bir İngiliz takımının Şampiyonlar Ligi’nde iç sahadaki yenilmezlik rekorunu bir önceki hafta 25 maçla kırmış olmaları da, İstanbul’daki final için Manchester City’nin avantajlarından bir diğeri olarak gösteriliyor. Öte yandan Real Madrid karşısında golün asistini yapan İlkay Gündoğan’ın performansı da İngiliz basınında övgüye değer görüldü. Sözleşmesi sezon sonu bitecek futbolcunun, kulübünü iyi kontrat şartlarına zorladığı belirtildi. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*