Marmara güne fırtınayla uyandı

HABER MERKEZİ – En yüksek sıcaklık İzmir Çileme köyünde 46 derece olarak ölçüldü. İstanbul Şile’de sıcaklık 44.1, Ankara Nallıhan’da ise 40.5 derece oldu. Dün ise hava sıcaklıkları Batı kesimlerde 8 ila 12 derece azaldı, Marmara Bölgesi’nde hava 10-12 derece birden serinlerken, kuvvetli poyraz ve beraberinde sağanak yağmur geldi. Aşırı sıcağın önceki gün etkili olduğu İstanbul dün güne serin ve yağışlı havayla uyandı. 

Karadeniz’e uyarı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Batı Karadeniz için sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi. Aynı hava koşullarının bugün Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Bolu, Karabük ve Kastamonu’nun kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin edilirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşlar uyarıldı. Orta ve Doğu Karadeniz’in ise yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın Orta Karadeniz kıyılarında akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar 2 gün daha sürecek. Eskişehir ve Kayseri 37, Konya’nın 38 derece olacak. Kocaeli’nin Kandıra, Düzce’nin Akçakoca, Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçeleri ile Bartın’da denize girmek yasaklandı. 

İstanbul’da su tüketiminde rekor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), önceki su tüketiminde rekor kırıldığını belirtilerek tasarruf çağrısında bulundu.
İSKİ’den abonelerinin cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, şehirde su tüketimini artırdığı vurgulandı. Şehre 26 Temmuz’da verilen suyun 3 milyon 568 bin 56 metreküpe ulaşarak yeni bir rekor kırdığı aktarılan mesajda, “Günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek gerçekleştireceğimiz sadece yüzde 10’luk bir tasarruf dahi yarınlarımız için son derece önemli. Lütfen suyumuzu dikkatli kullanalım. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım” ifadesi kullanıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*