Memurun zam maratonu başladı

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önümüzdeki dönemde Kamu Personeli Danışma Kurulu’nu daha işlevsel hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, “Çalışma hayatımızın en önemli aktörlerinden biri olan kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarıyla yapacağımız 7. dönem kamu görevlileri toplu sözleşmeleri çalışmalarımızın sonucunda mutabakata vararak toplu sözleşmemizi inşallah hayırla ve uzlaşma içinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Alım gücüne sigorta

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, piyasa gerçeklerine göre uygun bir teklif sunduklarını belirterek, “3’er aylık teklif getirmemiz, enflasyon ortamının memurun alım gücünü zafiyetine uğratmaması için tabiri caizse bir sigorta görevi görecek. Toplamda 1’inci yıl yüzde 70, 2’nci yıl yüzde 40 olmak üzere yüzde 110 teklifle masaya gelmiş bulunmaktayız” dedi. Memur-Sen, 3’er aylık dönemlerle yapılacak zammın yanı sıra aylık 7 bin 650 TL kira yardımı ile 8 bin 77 TL seyyanen zammın emekli memurlara da yansıtılması taleplerinde de bulunuyor.

‘41 bin lira olsun’

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci ise 2024’ün birinci 6 ayı için yüzde 40 artış ve yüzde 10’luk refah payı, ikinci 6 ay için yüzde 30’luk artış talep ettiklerini belirterek, “Bu yıla yönelik taleplerimizin toplamı yüzde 110,2’ye tekabül ediyor. Taleplerimiz gerçekleşirse 2024 yılı itibariyle ocak temmuz arasında en düşük memur maaşı 32 bin 148 lira olacak, yıl sonu itibariyle de 41 bin liraya ulaşacak” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*