Millet İttifakı’nda ‘adaylık turu’ başladı

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Önceki gün Gelecek Partisi ve DEVA liderleriyle görüşen Karamollaoğlu dün de CHP ve DP genel başkanlarını ziyaret etti. SP lideri aynı çerçevede Cumartesi günü de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

Karamollaoğlu’nun liderler turunda, cumhurbaşkanı adaylığı konuşulduğu ve Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin yansımalarının ele alındığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda genel başkanların kanaat ve düşüncelerini aldı. Liderler arasında adaylık için birkaç tur görüşme daha yapılacağı öğrenilirken kulislerde Millet İttifakı’nın adayını 15-20 Şubat tarihleri arasında açıklayabileceği iddia ediliyor.

Adayın 13 Şubat’ta netleşmesi ile birlikte masadaki liderlerin yeni dönemdeki konumları, kabinede yer alıp almayacakları da kesinleştirilmiş olacak. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi taahhüt eden Millet İttifakı’nın adayı bu konuda söz verecek. Edinilen bilgiye göre aday imzalayacağı protokolle, “Ben bunlara uyacağım” diyecek.

Protokolde, adayın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hangi yetkileri kullanıp kullanmayacağı, o yetkileri nasıl ve hangi süreyle kullanacağına ilişkin hususlar yer alacağı ifade ediliyor.

Bu süreçte adayın seçilmesi halinde önemli kurumlara yapılacak atamalar da istişare edilecek. Kurmaylar, “MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı, TÜİK Başkanı gibi önemli kurumlara istişare ve mutabakatla atama yapılacağını” ifade ediyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*