Millet İttifakı’nda çok konuşulacak rakamlar! ‘Akrabalarını bile ikna edemediler’

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy verdi. Oyların netleşmeye başlamasıyla dikkat çeken bir tablo görüldü.

64 milyonu aşkın seçmen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık başına gitti. Sandıklar açıldı, Türkiye’nin merakla beklediği seçimlerden ilk veriler geldi. Seçimlerde Millet İttifakı liderlerinin ağırlığının olduğu yerlerde AK Parti’nin rekor kırdığı görüldü.

CNN Türk yayınında konuşan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi; Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Gültekin Uysal’ın oy oranlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İKİ İLÇEDE AK PARTİ REKOR KIRDI

Abdulkadir Selvi, “Ali Babacan, Ankara’nın Evren ilçesinde doğmuş, Şereflikoçhisar’da oturmuş. İki ilçede de AK Parti rekor kırdı. Yani ilçede hemşehrilerini ikna edememiş. Ahmet Davutoğlu, Konya Taşkent’ten. Hem Konya’da hem de Taşkent’te rekor kırdı AK Parti. Gültekin Uysal, Afyon’dan. Afyon’da Erdoğan yüzde 63 aldı, Kılıçdaroğlu’na yüzde 28 çıktı. CHP yüzde 18 oy aldı. Hiç bir katkısı olmamış.” dedi.

“AKRABALARINI İKNA EDEMEDİLER”

Selvi, “Temel Karamollaoğlu, Sivas’tan. AK Parti, Sivas’ta yüzde 70’i aşarak rekor kırdı. Trabzon’da AK Parti rekor kırdı, Ekrem İmamoğlu’nun memleketi. Mansur Yavaş’ın memleketi Ankara’nın Beypazarı ilçesi yine AK Parti’nin rekor kırdığı ilçelerden birisi. Akrabalarını da ikna edemediler, hemşehrilerini ikna edemediler. Hiçbir katkıları olmadı ama 37 milletvekili aldılar.” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER ZARAR ORTAĞI”

CNN Türk yayınında değerlendirmelerde bulunan Milliyet yazarı Zafer Şahin de Millet İttifakı’ndaki duruma dikkat çekerek, “Meral Akşener burada zarar ortağı. Yüz ifadesinden belli. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun yüz ifadesine bakıyorsunuz Çiftlik Bank mağduru gibi. ‘Biz bu kumpasa nasıl düşdük’ der gibi bir halleri var. Hiçbir oyu olmayan 4 partiye 37 tane milletvekilliği verdin. CHP listesinden seçilebilecek 7 İYİ Partili ismin de listelerde olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin en mağdur seçmeni CHP seçmeni. DP’de adam milletvekili adayı olmuş Kemal Bey’e oy vermiyor. Menderes’ten dolayı vermiyor. Diyor ki ‘CHP Genel Başkanı, benim efsanevi liderimi darağacına yollayan isim.’ şeklinde konuştu.

“CHP’YE KİMİ KOYSAN YÜZDE 35 ALIR”

Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı da CNN Türk yayınında seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. “CHP’nin oyunun yüzde 25 olmasının sebebi ‘CHP’ye ne olursa olsun 25 verirler’ değil.” diyen Bayrakçı, “Tipolojisini ben çizeyim, ya da bir başkası çizsin CHP Genel Başkanı yapın, bakın bakalım CHP yüzde 35 alıyor mu almıyor mu? Bakın Muharrem İnce çıktı HDP yok, İYİ Parti yok, yüzde 31 aldı. Demek ki kimi koysan yüzde 30 alır. Siz partinizi yüzde 25’ten yüzde 28’e çıkaramıyorsunuz. Söylediklerimin hangisi yalan.” dedi.

“CHP SEÇMENİNİN YILLARCA ELEŞTİRDİĞİ İSİMLER FOTOĞRAFTA”

Seçim gecesi Millet İttifakı liderlerini birlikte verdiği fotoğrafa değinen Hakan Bayrakçı, CHP seçmeninin yıllarca eleştirdiği isimler bu fotoğrafta. Siz böyle bir tablo oluşturuyorsunuz, sonra nasıl yüzde 50’yi geçemedim diyorsunuz. Meral Akşener’in yüzündeki acı bir tebessüm.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*