Milliyet’in gurur gecesi! Sporun ‘Oscar’ları sahiplerini buldu

Bu yıl 69.’su düzenlenen Gillette – Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Volkswagen Arena’da yapılan organizasyonda, 2022 yılında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı.

P&G ve Milliyet’in ev sahipliğinde düzenlenen, Başak Koç ile Ersin Düzen’in sunuculuğunu yaptığı ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyeleri; Tayfun Demirören, Erdoğan Demirören ile Cemal Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile birçok federasyon ve kulüp başkanının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Gecede Yılın Sporcusu Ödülünü elde ettiği başarılarla gururumuz olan milli cimnastikçi Adem Asil, Bakan Kasapoğlu’ndan aldı. Asil şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin en prestijli ödül töreninde ben de ödül aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Mısır’da doğdum ve cimnastiğe İskenderiye’de başladım. 2017’de cimnastiğin yükselen yıldızı Türkiye’ye geldim. Bu başarıların hayallerini her zaman kurardım. Gerçek başarı uğruna her türlü zorlukları aştığınız başarıdır. Türkiye’ye gelmek tabii ki zor bir karardı. Ama buraya geldiğim ilk günden itibaren yanımda olan bakanlığımıza, hocalarıma, takım arkadaşlarıma, federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Altı yıldır ailemi göremiyorum. Ama burada yanımda olan insanlar ailem oldu. Önümde çok uzun bir yol var. Kazandığım madalyalar, yenileri için beni daha çok motive ediyor. Bu ülke için daha fazlasını başaracağım.”

Gecede birçok branştan sporcunun aday olmasına vurgu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu çeşitlilik Türk sporunun nasıl bir seviyeye geldiğinin, marka değerinin nasıl yükseldiğinin göstergesi” ifadelerini kullandı.

Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı ödülü GOLBOL Kadın Milli Takımı’na giderken, ödülü açıklayan isim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu.

Özel bir gecede olduklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Bu gecede sporumuzun yüzakı gençlerimizle, sporumuza katkı sağlayan spor ailemizle beraberiz. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Birçok değerli hikayenin buluştuğu bir atmosferdeyiz” diye konuştu. Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti:
“Sporcularımızın gözündeki ışığı bir kez daha görmek benim için büyük mutluluk. Bu ödüller için yarışan pek çok aday oldu. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Ankete baktığımızda büyük bir çeşitliliği görüyoruz. İşte bu çeşitlilik Türk sporunun nasıl bir seviyeye geldiğinin, marka değerinin nasıl yükseldiğinin göstergesi. Son bir aydaki madalyalara bile baktığımızda bu çeşitliliği görüyoruz. Cimnastikte bir marka olduk. Halterde kazanılan başarılar, Avrupa Güreş Şampiyonası’ndaki madalyalar… Kadınlarda Euroleague’de iki Türk takımının olması, voleybolda Şampiyonlar Ligi finalini de iki Türk takımı oynayacak. Bu başarılar, çeşitlilik bizleri gururlandıran olaylar.”

‘2022’de 6 bin 127 madalya kazandık’ diyen Kasapoğlu, “Bunlar bir devrimin sonucu. Ülkemiz için gurur tablosu. Başarıların hiçbiri tesadüf değil. Ülkenin her bir yerinde modern tesislerimiz, o tesislerde keşfedilen yetenekler, bilimsel antrenman takipleri ve elit seviye yetiştirdiğimiz sporcular ve her branşta iddiası olan söz sahibi bir Türkiye… Bu çıtayı birlikte yükselteceğiz. Herkesi sporla buluşturacağız. Yazılan her hikaye, yeni sporcularımıza ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.

‘Sporun bize getirdiği güzellikleri yaşamalıyız’

Açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, ödül töreninde olmalarına rağmen herkesin içinin biraz buruk olduğunu söyledi. Belovacıklı şöyle devam etti: “Başta hayatını kaybeden sporcularımızı, ardından da vefat eden herkesi anıyoruz. Bu zorlu dönemde yaraları birlikte saracağımıza inanıyorum. Ödül törenimize gelirsek unutmayalım ki spor hayatımızın bir parçası ve sporun bize getirdiği güzellikler yaşanmayı hak ediyor. Bu yıl 7 milyon oy kullanıldı. 2022 yılında sporcularımızın da elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırdı. Ödül alan sporcularımızı tebrik etmek istiyorum. Çünkü sporcularımız bizlere ilham kaynağı oluyor.”

P&G ve Milliyet’in ev sahipliğindeki geceye Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ile beraber çok sayıda davetli katıldı.

‘240 bin çocuğumuzu sporla buluşturduk’

Yılın Gillette Gibi Hareketi, deprem felaketinde tek yürek olan kulüpler adına Kulüpler Birliği Vakfı’na giderken, ödülü açıklayan isim P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu oldu.

Turnaoğlu konuşmasına deprem felaketine değinerek başlarken, “Yaşadığımız afet sonrasında P&G ailesi olarak depremzedelerin ilk andan itibaren yanında olmaya çalıştık. Son olarak da bakanlığımız aracılığıyla yurtlarda kalan afetzedelere ulaştık. Ayrıca P&G Umut Evi hareketini başlatıyoruz. Bütün markalarımızın yer aldığı yardımlarımızı kalıcı hale getireceğiz.”

Turnaoğlu şöyle devam etti: “Gillette 8 yıldır bu gecenin isim sponsoru. Biz TMOK ile beraber ‘Bir oy, bir destek’ diyerek 240 bin çocuğumuzu spor ile bir araya getirdik. Bu sene de oy sayısını 7 milyona çıkardık. İlk sponsor olduğumuz yılda bu rakam 1 milyonun altındaydı. Oyların bu yıl yarattığı fonla da depremzede çocuklarımızın yanında olacağız.

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu

Yılın Kadın Sporcusu ödülünü Fenerbahçe’nin milli boksörü Buse Naz Çakıroğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in elinden aldı.

Demirören gecede, “Amatör bir sporcu ve senelerce yöneticilik yapmış biri olarak Türk sporunun geldiği bu nokta için başta Sayın Cumhurbaşkanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Eskiden futbol, basketbol ve voleybol konuşulurdu. Şimdi bilardo, boks, güreş hepsi konuşulup, seyrediliyor. Onun için Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve sporcularımıza teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu ise “Sahnede tek başımayım şu anda ama bu başarının arkasında çok fazla kişi var. Öncelikle antrenörüm Nazım Yiğit’e, aileme, bakanlığımıza, kulübüm Fenerbahçe’ye çok teşekkür ediyorum. Kadın boksörler olarak büyük başarılar elde ettik devamının da geleceğini düşünüyorum. Kendine güvenen, ayakları yere sağlam basacak olan kız çocuklarına rol model olmak, aslında bizim için en büyük ödül” diye konuştu.

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Cimnastik Federasyonu

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’ne bu yıl Türkiye Cimnastik Federasyon layık görüldü. Federasyonu Başkanı Suat Çelen’e ödülünü Demirören Holding Yönetim Kurulu üyeleri; Tayfun Demirören ile Erdoğan Demirören ve Cemal Demirören verdi. Tayfun Demirören, “Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nü vermek bu gece bize düştü. Kendisinin ne kadar sporsever, ne kadar spora destek vermeye çalıştığını hatırlayanlar bilir. Bu ödülü vermek çocukları ve torunları olarak bize bir onurdur” diye konuştu.

Suat Çelen ise “Bu tören spor ve sporcular adına gerçekten çok önemli. 90’lı yıllarda ben de buralarda çok aday oldum. Şu anda da bir spor yöneticisi olarak bu ödülü almanın gururunu yaşıyorum. 20 ilden 81 ile cimnastiği yayabildiğimiz için çok mutluyum. Bu ekip olmanın bir başarısı” ifadelerini kullandı.

Yılın Antrenörü: Abdullah Avcı

Gecede Yılın Antrenörü, Trabzonspor’un uzun süren şampiyonluk özlemine nokta koyan Abdullah Avcı seçildi. Ödülü efsane isimlerden Mustafa Denizli açıklarken Avcı, “Hocanın kupaları daha fazladır. Böyle bir ödülü hocanın elinden almak beni mutlu ediyor. Benim hayatım futbol. İyi bir futbol adamı olmaya özen gösterdim ve gayret ettim. Trabzonspor’da yaşadığımız başarılar bir ekip çalışması. En önemli destek de Trabzonspor taraftarına. Bu ödülü onların adına alıyorum” dedi.

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Ersu Şaşma

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü milli atlet Ersu Şaşma’ya gitti. Ödülü açıklayan TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, “Öncelikle 69 yıldır sporun kahramanlarını ödüllendiren Milliyet ve Gillette ailelerine teşekkür ediyorum. Özellikle bizi gururlandırmaya devam edecek olan genç sporcularımız bizler için daha önemli” dedi.

Ersu Şaşma ise “Gillette ve Milliyet’e beni böyle bir organizasyonda aday gösterdiği için, halkımıza da oylarıyla beni bu ödüle layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AXA Sigorta Yılın Takımı: Anadolu Efes

AXA Sigorta Yılın Takımı, Anadolu Efes oldu. Ödülü AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken açıklarken, “Bizler şubat ayından beri zorlu günleri geride bıraktık. 130 yıldır varolan bir sigorta şirketinin temsilcisi olarak, insanlık için değerli olanı korumak için çalışıyoruz. Hatay’da yaşlı bir afetzede bana ‘Yaşatmak için yaşamak zorundayız’ demişti. O günden beri ben atılacak her adımı yaşatmak için yapmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Spor da yaşatmamız gereken bir olgu. Desteklerimizin meyvelerini almaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Üst üste iki Euroleague şampiyonluğu ile Türkiye’yi gururlandıran Anadolu Efes adına kaptan Doğuş Balbay, “Ülkemize üst üste iki tane Avrupa kupası getirdiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Bu başarıların gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gillette Yılın Futbolcusu: Enes Ünal

Gillette Yılın Futbolcusu Ödülünü açıklayan isim A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası oldu. La Liga’da Getafe forması giyen milli golcü Enes Ünal adına ödülü menajeri Erman Akyüz aldı. İspanya’da maçta olduğu için geceye katılamayan Ünal ise ekranlara gelen özel videosunda, “Başarılı futbolcuların arasından bu ödülü almak benim için gurur verici. Hem Getafe’de hem de A Milli Takım’da ülkemizi temsil ediyorum. Bu desteğe ve sevgiye layık olacağım” ifadelerini kullandı.

Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü: Kulüpler Birliği Vakfı

Yılın Gillette Gibi Hareketi ödülünü Fatih Karagümrük Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hurma aldı. Hurma, “Bu gece tüm sporcular ve sporseverler için çok anlamlı bir ödül töreni. Gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Söz konusu vatan ve vatandaş ise her vatandaşımızın yaptığı gibi futbol kulüplerinin de elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı. Depremzedeler için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki afetzedelerimizin yaralarını bir an önce sararız” dedi.

Namık Sevik Ödülü: Halil Özer

Namık Sevik Ödülü, uzun yıllar Milliyet Spor Servisi’nde çalışan Spor Yazarı Halil Özer’e gitti. Ödülü açıklayan Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, “Bu ödülü yolu Milliyet’ten geçmiş, Namık Sevik’in talebeleri ile birlikte olmuş isimlere veriyoruz” derken, Özer ise “Daha önce bu ödül töreni için çalışırdık. Şimdi sahnede olmak gerçekten çok ayrıcalıklı bir durum. Namık ağabey adına bu ödülü almak gerçekten çok gurur verici” diye konuştu.

Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Saygıner

Altınyıldız Classics Ödülü Semih Saygıner’e giderken, ödülü Altınyıldız Classics CEO’su ve BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Habif açıkladı.
Habif, “Altınyıldız Classics olarak burada olmamızın en önemli nedeni her alan sporu ve sporcuları desteklemek. Sporcu yetiştirmek kadar, onlara rol model olacak isimlerin de değerli olduğunu inanıyoruz” dedi.

Saygıner ise şu ifadeleri kullandı: “Bu anketi uzun zamandır takip eden birisiyim. İlk ödülümü de 1994’te almıştım. Ben bilardoya başladığımda kahvehane sporuydu. Bunu değiştiren isim olduğum için çok gururluyum. Ayrı bir gurur kaynağımda benim açtığım yoldan bir sürü arkadaşımın yürümesi oldu. Genç şampiyonumuz Burak Haşhaş hayatında kahvehaneye gitmeden, bilardo kulübünde bu sporu öğrendi.”

Braun Sürdürülebilir Başarı Ödülü: Olcay Çakır Turgut

P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Pazarlama’dan Sorumlu Müdür Yardımcısı Onur Yaprak, Braun Sürdürülebilir Başarı Ödülü’nü açıkladı. Yaprak, “Bu gecenin destekçisi olduğumuz için çok mutluyuz. Braun markasıyla da bu geceye nasıl katkı sağlarız diye düşündüğümüzde Braun’a uyan bir kategori olsun istedik. Kaliteyi sürdürülebilir hale getirmek önemli. Bu yüzden ilk kez Braun Sürdürülebilir Başarı Ödülü’nü veriyoruz” diye konuştu.

Ödülü alan Fenerbahçe Alagöz Holding’in milli basketbolcusu Olcay Çakır Turgut da “Çok uzun bir serüven benim için bu. 7 yaşında basketbola başladım, 12 yaşımda da ailemden ayrılıp İstanbul’a geldim. Ülkemi ve Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil etmek için her şeyi yapıyorum. Bu ödüle de beni layık gören herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Fatih Arda İpcioğlu

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü, ‘Uçan Türk’ lakaplı Fatih Arda İpcioğlu’na gitti. Ödülü açıklayan Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, Geleceğin kayak milli takımına destek olma adına da satılan her Milka çikolatanın bir bölümünü Kayak Federasyonu’na aktarıyoruz. Bu desteklerle daha büyük başarılara imza atacağımıza inancımız tam” dedi.İpcioğlu ise “14-15 yıldır kayakla yüksek atlamada ülkemizi temsil ediyoruz. İlk zamanlarda bize soru işareti olarak bakıyorlardı, şimdi ‘Uçan Türkler’ geliyor diyorlar. Bunu başarmak zordu. Bu ödülü geleceğin Uçan Türkleri için alıyorum” diye konuştu.

Gillette E-Spor Ödülü: FUT Esports

Gillette E-Spor Ödülü, FUT Esports’a gitti. Ödülü açıklayan isim eski milli futbolcu Tümer Metin olurken, “Bu ödülü açıklayacağımı öğrendiğimde yaşlandığımı farkettim. Üç yaşında yün yumaklara vurarak başladı benim hikayem. Ama devir teknoloji devri” dedi. Ödülü alan FUT Esports’un kurucularından Cesur Sünnetçioğlu, “Bu ödülü üst üste ikinci kez almak gerçekten gurur verici” ifadesini kullanırken, Celal Sinan Dursunoğlu da “Geçen yıl ‘gümbür gümbür geliyoruz’ demiştik. Şimdi ise gümbür gümbür gelmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

‘Zorlukları hep birlikte aştık’

GOLBOL Kadın Milli Takımı adına konuşmayı kaptan Sevda Altunoluk yaptı. Altunoluk, “Böyle bir platformda bulunmak hem mutluluk hem de gurur verici. Bu ödüle oylarıyla bizi layık gören herkese çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir başarı kolay kazanılmıyor. Biz hep birlikte zorlukları aştık, hep hedef koyduk. Goller atıp, gol kralı olduysam bunu takımla beraber, Türkiye için yaptık. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta Spor Bakanlığımıza, ardından da herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Vefat edenler unutulmadı

Bu yıl 69.’su yapılan Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’ne her sene olduğu gibi yine katılım fazlaydı, ama herkesin içi biraz da buruktu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından mayıs ayına ertelenen tören hayatını kaybeden sporcuları anarak başladı. Tek tek isimleri ile resimlerinin olduğu video yayınlanırken, katılımcılar da duygusal anlar yaşadı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*