MSB ve Jandarma’dan TBMM’ye ‘geç kalmadık’ izahatı

ÖNDER YILMAZ Ankara – Komisyona sunum yapan Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Ersel Özer, deprem bölgesinden 644 bin 779 vatandaşın tahliye edildiğini, 342 bin 674 vatandaşın yol masraf belgesi alarak kendi araçlarıyla afet bölgesi dışına çıktığını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, deprem meydana gelir gelmez harekât merkezlerinin çalışmaya başladığını, GSM operatörlerinin devre dışı kalması nedeniyle Kahramanmaraş’la telsizle irtibat sağlanabildiğini anlattı.

‘Hazır ol’ emri verildi

Milletvekillerinin “asker geç intikal etti” sözleri üzerine Korkmaz, depremden 5 dakika sonra harekât merkezi ile il jandarma komutanlıkları arasındaki telsiz konuşma kayıtlarını dinletti. Korkmaz, harekât merkezinde sabah 05.30’da Jandarma Genel Komutanı başkanlığında depremin etkisinin “çok büyük ve yıkıcı olduğu” değerlendirmesinin yapılarak tüm birliklere “Hazır ol” emri verildiğini, komando ve özel harekât, arama kurtarma ile özel birliklere “Derhâl deprem bölgesine intikal” talimatı verildiğini ifade etti. Korkmaz, “Sabah 06.30’da ilk tekerler Ankara’dan döndü. Deprem bölgesindeki birlikler de hemen en yakın enkazlara müdahale ettiler. Kötü hava şartlarına, yollarda oluşan trafik yoğunluğuna rağmen yakın illerden 11.00 civarında deprem bölgesine ulaşan birliklerimiz var” dedi.

Korkmaz, Hatay Havalimanı’nın 3 gün çalışmaması nedeniyle Hatay’a birlik göndermekte zorlandıklarını ama deprem günü öğleden sonra dışarıdan gelen ilk birliğin Hatay’a ulaştığını da vurguladı.A

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*