Nicolo Zaniolo itirafı! ‘Galatasaray’a ben gönderdim’

Nicolo Zaniolo’nun Galatasaray’a transfer olmasında İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin önemli bir payı olduğu ortaya çıktı.

Bournemouth’un transfer döneminde yaptığı 30 milyon euro bonservisli teklif, böyle bir zamanda Roma ile yolları ayırmak için oldukça ideal görünse de, genç futbolcunun bu kulübe gitmeyi reddetmesi, işleri daha da karmaşık bir hale getirmişti. Taraftar bu kez evinin önüne gidip kendisini beklemeye kadar işi vardırırken, Zaniolo kulübe mental açıdan antrenmana çıkacak durumda olmadığını bildirdi, aldığı raporu da buna mazeret olarak iletti.

Bu noktada devreye Roberto Mancini’nin girdiği, İtalyan teknik adamın dün Il Messaggero’ya yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı. Deneyimli çalıştırıcı geçtiğimiz hafta bu transferi olumlu bulduğu değerlendirmesini yapmakla yetinmişti. Bu kez ise bir adım ileri giderek, transferin aynı zamanda kendisi sayesinde de gerçekleştiğini dile getirdi. Mancini, “Zaniolo’ya Türkiye’ye gitmesini ben söyledim. Fikrimi sorduğunda ona Galatasaray’a gitmesini söyledim. Çünkü forma giymesi ve oynaması gerekiyor. Umarım Galatasaray’da oynar. Çünkü bizim için önemli” sözleriyle bir yandan oyuncuya bir çıkış yolu bulduğunu, diğer yandan milli takımı adına bir hamle yaptığını itiraf etti. İtalyan hoca aynı zamanda, Premier Lig ekibinin dev teklifini geri çeviren, futbolcunun yarı fiyatına eski takımı Galatasaray’a gitmesini de sağladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*