Özcan CHP’den ihraç edildi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP YDK, dün kesin çıkarma cezası istemiyle disipline sevk edilen Özcan’ın dosyasını görüştü. Özcan savunma yapmaya gelmedi. Özcan’ın yerine avukatının yetki verdiği başka bir avukat Genel Merkez’e geldi. YDK, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verdiğini duyurdu.YDK’nın kararıyla Özcan, partiden ihraç edildi.

Kesin çıkarma cezası alanların adları siliniyor, kimlikleri bütün örgütlere duyuruluyor. Özcan’ın dönüş yolu için mahkemeye başvurma hakkının olduğu ifade edildi.

Özcan, kararın ardından “Başarısız Bay Kemal Kılıçdaroğlu 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

68. Madde ne diyor?

Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verildi. Tüzüğün ilgili maddesi kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçlarından şu şuçları düzenliyor: Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak, Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*