Paris Saint Germain’de Finansal Fair Play operasyonu! Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe arasında tercih yapılacak

Paris Saint Germain’in Katarlı sahibi Nasser Al Khelaifi yaz transfer döneminde kulübün maaş yükünü yüzde 30 civarında azaltmak için harekete geçti. Bu doğrultuda Paris ekibinin Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe’den oluşan muhteşem hücum hattını bozmaya hazırlandığı iddia edildi.

İngiliz basınından The Times’ta yer alan habere göre; Paris Saint Germain, 2021-2022 sezonunda Finansal Fair Play kurallarını karşılayamadığı için UEFA’nın Kulüp Mali Kontrol Kurulu ile 3 yıllık bir uzlaşma anlaşması imzaladı.

AVRUPA’DAN MEN CEZASI GÜNDEMDE

UEFA ile Paris Saint Germain arasında imzalanan bu sözleşme gereği Fransa temsilcisi, 2025-2026 sezonuna kadar anlaşılan finansal hedefleri tamamlamak zorunda. Paris Saint Germain’in bu finansal hedefleri karşılayamaması halinde Avrupa kupalarından men ve transfer yasağı gibi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

UEFA’nın Mali Kontrol Kurulu ile imzalanan Finansal Fair Play kriterlerini karşılamak adına harekete geçen Paris Saint Germain’in Katarlı sahiplerinin Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe’den oluşan muhteşem hücum hattını bozmak zorunda olduğu vurgulandı.

Paris Saint Germain’de sezon sonu ayrılacak ismin henüz netlik kazanmadığı ancak yıldız oyuncular için masada çok sayıda seçeneğin bulunduğu aktarıldı.

MESSI HENÜZ İMZALAMADI

Lionel Messi’nin Paris Saint Germain’le sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceği ve yıldız futbolcunun Ligue 1 deviyle yeni bir anlaşmaya henüz imza atmadığı kaydedildi.

Lionel Messi’nin seçenekleri arasında; eski kulübü Barcelona, David Beckham’ın sahibi olduğu MLS ekibi Inter Miami ve çocukluk kulübü Newell’s Old Boys’un bulunduğu belirtildi. Paris Saint Germain’in Lionel Messi’ye şu an yıllık 31 milyon sterlin değerinde bir maaş verdiği ve olası bir ayrılık kararını kabul edebileceği aktarıldı.

LUIS CAMPOS, NEYMAR İÇİN DEVREDE

Paris Saint Germain’in bir diğer süperstarı Neymar’ın sözleşmesi ise 2027’de sonlanacak. Brezilyalı futbolcunun takımdaki geleceği hakkında da belirsizlik gözüktüğü belirtildi. Fransız kaynakların haberine göre; Paris Saint Germain’in sportif direktörü Luis Campos, kariyerinde çok fazla sakatlık yaşayan ve beklenen etkiyi gösteremeyen 31 yaşındaki oyuncu için yeni bir kulüp bulmakla görevlendirildi.

Paris Saint Germain’in Brezilyalı futbolcuya haftalık 600 bin sterlin değerinde bir ödeme yaptığı vurgulandı. Neymar’ın takımdan ayrılmasının Paris Saint Germain’i büyük bir maaş yükünden kurtaracağı belirtildi.

KYLIAN MBAPPE’DE REAL MADRİD İHTİMALİ

Paris Saint Germain’de yaz transfer döneminde ayrılmasına karşı çıkılmayacak bir diğer ismin Kylian Mbappe olduğu vurgulandı. Paris Saint Germain’in Kylian Mbappe ile yenilediği sözleşme detaylarını henüz kamuoyuna bildirmediği kaydedildi.

Fransız futbolcunun yüksek bir meblağda maaş aldığının altı çizildi. Real Madrid’in Kylian Mbappe’ye ilgisinin olduğu bilinirken yaz transfer döneminde La Liga devinin harekete geçmesinin beklendiği belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*