Pazar alanı gün sayıyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Otoparkları, sosyal tesisleri ve ortak kullanım alanları ile haftanın 7 günü yaşayan tesisler yaparak, insanlarımızın istifadesine sunuyoruz.”

Bursa’da, Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 7 pazar alanı projesinden birisi olan Bağlaraltı Pazaryeri, yüzde 90 oranında tamamlandı. Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerinin güvenli ve hijyenik ortamlarda alışveriş edebilmesi amacıyla ilçeye modern, konforlu pazar alanları kazandırıyor ve mevcut pazar alanlarını daha kullanışlı hale getiriyor. Bu hedef doğrultusunda yürütülen 7 proje kapsamında Yıldırım’a 40 bin metrekare pazar alanı kazandırıldı. Bağlaraltı Mahallesi’nde 6 bin 305 metrekarelik alanda 2 katlı yapılan Bağlaraltı Pazaryeri’nde, 180 pazar tezgâhı, 60 araçlık otopark, mescit, abdesthane, lavabolar ve teknik alanlar bulunuyor. Sona yaklaşan çalışmaları inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, mevcut pazaryerinin ihtiyaçlara cevap verme noktasında yetersiz kaldığını belirterek, “Alt katı otopark, üst kat ise pazar alanı olacak şekilde planladığımız pazar alanı, insanlarımızın alışverişlerini daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapabilmelerinin yanı sıra bölgemize değer katacak” dedi.

İşlevsel yapılar

Sokak aralarında kurulan, zaman zaman vatandaşın güvenli ve hijyenik alışveriş etmesini zorlaştıran pazaryerlerinin yerine modern kapalı pazaryerleri inşa ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Mevcut pazaryerlerimizi de ilçemize yakışır hale getiriyoruz. Bunu yaparken, sadece bir gün kullanılıp haftanın diğer günleri atıl kalacak yapılar yerine, otoparkları, sosyal tesisleri ve ortak kullanım alanları ile haftanın 7 günü yaşayan tesisler yaparak, insanlarımızın istifadesine sunuyoruz” diye konuştu.

Yörük aileler karanlıktan kurtuluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, güneş paneli desteği ile Mersin’de yaşayan Yörük ailelerin kara çadırlarına ışık olmaya devam ediyor. O ailelerden biri de Değirmençay’da yaşayan Yağmurkaya ailesi. Elektrik olmadığı için çoğu işlerini gündüz yapmak zorunda kaldıklarını anlatan ve Mersin Büyükşehir sayesinde artık her istedikleri zaman işlerini kolaylıkla halledebilen Yağmurkaya ailesinin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Çiftin, açık öğretim lisesi son sınıfta okuyan Hasan Hüseyin ile 7. sınıfta okuyan Fatih Efe isimli 2 çocuğu bulunuyor. Çocuklar akşamları güneş paneli sayesinde aydınlanan çadırlarında rahatlıkla derslerine çalışabiliyor. Mersin Büyükşehir, bu sayede tarımsal alanda bir hizmet sunmanın yanı sıra Yörük çocuklarının eğitim hayatlarına da katkı sağlayarak, her alanda ‘eğitimde fırsat eşitliği’ yaratılabileceğini gösteriyor.

Ulaşım alanında ödül kazandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde, Gazi şehirde ulaşım alanında yapılan akıllı ve yeşil dönüşümü anlattı. Programda ayrıca Başkan Şahin’e, Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında verilen Belediyecilik Ödülü Kategorisi’nde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Her Kart Gaziantep Kart çalışması ile ödül verildi. Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4’üncü Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Konya’da görkemli kutlama

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hazreti Mevlânâ ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796’ncı yıl dönümü kapsamında düzenlediği Teşrif-i Mevlânâ etkinlikleri coşkulu programla başladı. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katıldığı programda, temsili karşılama töreni yapılırken Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu Türk Yıldız Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu nefesleri kesti.

Plajlarda gözleme servisi

Antalya Muratpaşa Belediyesi falez sahil bandı boyunca Konserve, Mobil, İnciraltı, Erdal İnönü ve Erenkuş olmak üzere birbirinden güzel mavi bayraklı plajlarında her yıl misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Girişlerin ücretsiz olduğu plajlarda şemsiye ve şezlong kullanım ücreti 100 lira olarak belirlendi. Ayrıca plajlarda soğuk ve sıcak içecek, hamburger, pizza, köfte ekmek, tost, börek, simit, pide, gözleme, ton balıklı sandviç, çerez ve dondurma çeşitleri de yer alacak.

Kimyasal gübre kullanılmayacak

Mersin Tarsus Belediyesi ve Tarsus Slow Food Derneği, yerel gıda kültürünü korumak ve biyoçeşitliliği desteklemek amacıyla bir araya geldi. İki kurum arasında imzalanan protokolle Tarsus Belediyesi arazisinde Slow Food bahçesi kurularak alanda biber, domates, patlıcan fideleri ve fasulye çeşitlerinin dikimi gerçekleştirildi. Elde edilen ürünler, belediye ve Slow Food ortaklığında değerlendirilecek. Protokol kapsamında, biodinamik tarım uygulamalarıyla kimyasal gübre kullanılmadan tarım yapılacak. Bu sayede, yerel ürünlerin sağlıklı üretimi teşvik edilecek ve agro-ekolojik tarım yöntemleri desteklenecek.

İkinci el pazarının günü değişti

Konya’da, Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atıkla ilgili örnek çalışmalarından olan ve her ayın ilk çarşamba günü Yazır Kapalı Pazar Alanı’nda kurulan Selçuklu İkinci El Pazarı’nın günü değişti. Tüketim çılgınlığının aza indirilmesi, aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla açılan ikinci el pazarı, vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi üzerine hafta sonunda kurulacak. Yine aynı yerinde kurulacak olan ikinci el pazarı artık her ayın ilk pazar günü süreklilik kazanacak.

Bilecik’te bahar şenliği

Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan Bahar Şenliği’nde renkli ve güzel görüntüler yaşandı. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, bahar şenliğine katılarak, kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Üyelerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Subaşı, stantları gezerek, ürün ve çalışmaları inceledi.

Sakız parasına ulaşım hizmeti

– Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçimden önce öğrencilerin bütçelerine katkı sunmak için vadettiği üniversite ring sefer ücretinin 1 liraya düşürülmesi uygulaması 1 Mayıs itibarıyla başladı.

Akıllı Kavşak Projesi

– Adana Ceyhan’da trafikte yaşanan olumsuzlukları gidermek ve kavşaklarda bekleme sürelerini kısaltmak amacıyla projeler geliştiren Başkan Kadir Aydar, ilçede en önemli sorunlar arasında yer alan, Uğur Mumcu Bulvarı ile Adnan Menderes Bulvarı’nı birbirine bağlayan kavşağı akıllı kavşak sistemiyle yenileyeceklerini açıkladı.

‘Sonsuz Mavi’ 24 Mayıs’a dek CKSM’de!

– Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi Çini Tasarım öğretmeni Nazan Ilgaz ve öğrencilerinin çini çalışmalarından oluşan ‘Sonsuz Mavi’ sergisi açıldı. Sergide, köklerini gelenekten alan, günümüz estetiği ile yeniden yorumlanmış 68 eser yer alıyor.

Anlamlı ziyaret

– Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’i makamında ziyaret ederek, Büyükşehir ve Mezitli belediyelerinin işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya [email protected] elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*