‘PKK’lı isem derhal beni tutuklayın’

AFYONKARAHİSAR İHA – Konuşmasında seçime değil de, savaşa gidilir gibi bir atmosfer oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Akşener, şunları söyledi:

“Seçim seçmen için bayramdır. Seçim siyasetçinin, milletin tartısında tartıldığı ve milletinin karşısında hazır olda durup kedisini ve partini anlatıp, milletinin ve seçmenini dinlediği, bu dertlere çözüm ürettiği ve bu çözümler üzerinden nasıl hizmet yapacağını anlattığı ve gerçekten tartıldığı, milleti tartısına çıktığı bir demokrasi şölenidir. Yahu biz sanki seçime değil savaşa gidiyoruz. Allah Allah nidaları ile bize savaş açıldı. Biri çıkıp diyor ki ‘14 Mayıs ta seçimde bunlar kazanırlarsa bu bir darbedir.’ Bu çok ayıp bir şey ki millet iradesine darbe demek kadar ahlaksız bir söz olamaz. Tahur Demokrasi şudur, millet isterse birilerini seçer muhterem 21 yıl bu millet seçini seçti, bizde sana ‘amenna’ deyip milletin bu kararına uyduk. Çünkü millet bir karara verir, bu atla deve bir karar değil. Derki seni biz muhalefet olacaksın, seni de iktidar ettik. Ama yetkiye, güze, hırsızlığa ve haksızlığa doymadınız onun içinde milletin iradesinden kaçıyorsunuz.”

‘Kafayı mı yediniz?’

“PKK’lı” söylemlerine sert bir dille yanıt veren Akşener, şöyle devam etti:

“Ben ne şanssız insanım, bu ülkenin en uzun sınır dışı harekatının altında imzası olan tek İçişleri Bakanıyım, PKK ile yapılan mücadelede o imzayı atan benim, Afyon’da PKK’lıyım, Diyarbakır’da faili meçhulcüyüm. Ya arkadaşlar kafayı mı yediniz, her yerde adamlar farklı şeyleri söylüyorlar. Eğer ben PKK’lı isem, benim dokunulmazlığım yok. Derhal beni tutuklayın ne işe yarıyorsunuz? Bir PKK’lıya, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Derhal beni tutuklayın. PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele de etmek herkesin boynunun borcudur. Etmeyen haindir, PKK ile barışmaya çalışan hainoğlu haindir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*