Real Madrid, Jude Bellingham transferi için Borussia Dortmund ile anlaştı

Real Madrid transferde yılın ilk bombasını patlattı. Eflatun-beyazlılar, Borussia Dortmund forması giyen İngiliz yıldız Jude Bellingham’ın transferi için Alman ekibiyle anlaşma sağladı.

The Athletic’te yer alan habere göre Real Madrid, Bellingham transferi için Borussia Dortmund’a 100 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Habere göre anlaşma henüz imzalanmadı ancak bu, takip edecek formaliteler arasında yer alıyor. 19 yaşındaki Bellingham’ın önümüzdeki günlerde sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

Bellingham, 115 milyon euroya transfer edilen Eden Hazard ve 101 milyon euroya kadroya dahil edilen Gareth Bale’in ardından Real Madrid’in en pahalı üçüncü futbolcusu olacak.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Kaynaklarımız, haftasonu Real Madrid’in Bellingham transferine nokta koyduğunu doğruladı. Manchester City de Bellingham’ı istedi fakat İngiliz oyuncu Real Madrid forması giymeyi tercih etti.

City, oyuncuyla görüşmesine rağmen Dortmund veya Bellingham’a transfer ücreti veya maaşla ilgili teklifler sunmadı veya finansal rakamlar sağlamadı. Bellingham, Santiago Bernabeu’ya gelmeye ve Madrid’in son yıllarda biriktirdiği bir dizi genç orta saha yeteneğine katılmaya hazırlanıyor. Bellingham, Camavinga ve Tchouameni gibi genç yıldızlarla forma giyme şansı bulacak. Ayrıca Kross ve Luka Modric’in sözleşmeleri de uzatılacak. Real Madrid, Bellingham transferine nokta koyduktan hemen sonra Suudi Arabistan’a transfer olan Benzema’nın boşluğunu Harry Kane ile doldurmaya kararlı.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*