Sacha Boey’a transfer için sürpriz talip! Bundesliga ekibi temaslara başladı

Galatasaray’ın Fransız sağ beki Sacha Boey’la ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Genç oyuncunun, Almanya Bundesliga ekibinin radarına girdiği öne sürüldü. Kadrosundaki sağ beki Katar’a göndermeye hazırlanan Bundesliga temsilcisinin, Sacha Boey için temaslara başladığı belirtildi.

Avrupa’dan çok sayıda takımın peşine düştüğü Sacha Boey’la ilgili gelişmeyi Alman basını duyurdu. İşte transfer haberinin ayrıntıları…

1.15 MİLYON EUROYA GELDİ

Rennes altyapısında yetişen Sacha Boey, 2020-2021 sezonunda kiralık olarak Dijon forması giydi. Genç sağ bek, 2021-2022 sezonu başında 1 milyon 150 bin euro bedelle Galatasaray’a imza attı. Fransız futbolcu için ödenen bonservisinin bonuslarla birlikte 2 milyon euroyu bulabileceği kaydedildi.

Galatasaray’da Okan Buruk’un sezon başı kampına dahil etmediği Sacha Boey, sarı-kırmızılılarda sezonun ilk maçında yaşanan sakatlıklar sonrası formayı kaptı. Fransız sağ bek, takımın vazgeçilmez isimleri arasına adını yazdırdı.

Sacha Boey bu sezon Galatasaray’da 33 resmi maçta forma şansı buldu. 22 yaşındaki sağ bek, sarı-kırmızılılarda bu süreçte 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Sacha Boey aynı zamanda takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

TRANSFER İTİRAFINDA BULUNMUŞTU

Sacha Boey, kısa süre önce Fransız basınına açıklamalarda bulunmuştu. 22 yaşındaki sağ bek, sarı-kırmızılıların sezon başında kendisini satmak istediğini ifade etmişti. Sacha Boey açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çok iyi bir sezon geçiriyorum ama açıkçası sezon benim için pek iyi başlamadı. Sezon öncesi kampa gitmemiştim, kulüp Dubois’i aldığı için beni Romanya’ya satmak istedi. 1 ay boyunca U19’da antrenman yaptım. Sonra Dubois ve diğer bek sakatlandı. Sezon başlamasına 2 gün kala beni geri kadroya aldılar ve o günden sonra hiç ilk 11’den geriye düşmedim.”

DEVLER PEŞİNE DÜŞTÜ, ÇARPICI İDDİA

Galatasaray’ın genç sağ bekiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sarı-kırmızılılarda gösterdiği performansla dikkat çeken 22 yaşındaki sağ bekin Almanya Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’un radarında olduğu belirtildi.

Brighton, Newcastle United, Arsenal, Milan, Juventus, Roma, Ajax ve Monaco’nun transfer listesinde yer aldığı kaydedilen Fransız futbolcuya Bundesliga temsilcisinin yakın ilgi duyduğu aktarıldı.

Galatasaray’ın 25 milyon euroluk bir bonservis belirlediği Sacha Boey için Bundesliga ekibinin temaslara başladığı kaydedildi. Sacha Boey dışında diğer isimlerle de kulübün görüşmelerde bulunacağı vurgulandı.

Katar ekibi Al Sadd’ın Paulo Otavio’ya ciddi şekilde ilgi duyduğu ve Wolfsburg’un bu nedenle kadrosuna bir sağ bek dahil etmeyi hedeflediği belirtildi.

Sacha Boey’un Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek. Fransız sağ bekin güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak gösteriliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*