‘Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı’

ANKARA Milliyet –  Erdoğan, özetle şunları söyledi:

TAVRIMIZI BİLİYOR: (Sinan Oğan’ın destek açıklaması) Sinan Bey ile geçen hafta olumlu bir görüşme yapmıştık. Bugün de bize desteğini beyan etti. Kendisine şahsım ve tüm yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sinan Bey bizim terörle mücadele, Türk dünyasıyla ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok iyi biliyor. Kendisinin dile getirdiği bazı hususları da biz açıklığa kavuşturduk. Bu güç birliğinin ülkemizin ve milletimizin faydasına olacağına inanıyorum. Kendilerinin de üzerinde durduğu mülteciler konusu var. Şu ana kadar 450 bin mülteci yurtlarına döndü. Fakat hedef 1 milyon mültecinin daha dönmesi. Bu zaman içinde gerçekleşecek. Mutabık kaldığımız en önemli konulardan biri de anayasamızın değişmezleri, 66. madde. Bunlar bizim asla ve kata üzerinde herhangi bir sıkıntımızın olmadığı konular; kırmızı çizgilerimiz. Bir diğer konu, Türk Devletleri Teşkilâtı. Başta İlham Aliyev kardeşim olmak üzere Türk devletleriyle yaptığımız toplantılar oldu. Bunlar bizim Türk dünyasına olan hassasiyetimizin en güzel örnekleri.

AFET BAKANLIĞI: Sinan Bey’le aramızda bir pazarlık kesinlikle olmadı. Afet Bakanlığı’nın kurulması gibi bir tespiti var. Bunlar, üzerinde düşünülebilecek konular. AFAD, bir bakanlık olarak yarın bir gün gündeme gelebilir. Böyle bir bakanlık kurulabilir.

SEÇİMDEN SONRA ADIMLARI ATARIZ: Şu an itibarıyla derdimiz bir an önce bu pazar gününü atlatmak. Atlattıktan sonra mülteciler noktasında bir planlama, bir yol haritası çıkarılabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri kendi ülkelerine döndürürüz, bunların adımlarını da atarız.

GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ: Biz başından beri mültecilerin güvenli ve gönüllü geri dönüşlerini destekliyoruz. Şu ana kadar 560 bine yakın sığınmacı terörden arındırılan bölgelere döndü. Suriye’den terör örgütleri temizlendikçe bu sayı daha da artacak. Bakanlar seviyesinde görüşmelerden olumlu sinyaller alıyoruz. Suriye’nin kuzeyinden askeri çekerseniz hem Türkiye güvende olmaz hem göçler daha da artar, Kilis’e, Hatay’a tekrar roketler düşmeye başlar, terör örgütlerinden kaçan insanlar sınırlarımıza tekrar akın eder. Kılıçdaroğlu, Türkiye Boraltan Köprüsü utancını yeniden yaşasın istiyor. Ama sığınmacılar üzerinden saçılan düşmanlık tohumları tutmayacak. Alman, Amerikan bir Suriyeli’yi alıyorsa biz de benzer bir şeyi seçerek güvende niye yapmayalım?

MİLLİYETÇİLİĞİN YERİ CUMHUR İTTİFAKI: İlkesizliğin her türlüsü bunlarda var. Koltuğunu korumak için hiçbir değeri olmadığını gördük. Milliyetçiliğin yeri bellidir. Cumhur İttifakı’dır. Buna Sinan Bey de katılmıştır. Yerli ve milli bir duruş ile 28 Mayıs’a gideceğiz.

DEPREMZEDELERİN TAMAMINA BURS: Depremde yakınlarını kaybeden veya evi işyeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlarda kontenjan ayrılacak ve yurtlara öncelikli olarak onlar yerleştirilecek. Öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurarak bu imkânlardan yararlanabilecek.

ANKETLERE CEVAP: 14 Mayıs balon anketlere en güzel cevap oldu. Benim için en doğru analiz meydanlardır. En gerçekçi anketi pazar günü milletim sandıklarda yapacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*