Son dakika… Bakan Çavuşoğlu: İsveç’teki eylem ırkçı ve nefret suçu

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle; (İsveç’teki PKK rezaleti) İsveç’ten PKK/YPG’nin başka bir propogandasını gördük. Aslında bu hem ırkçı hem nefret suçu içeren bir eylemdir. Nereden bakarsanız bakın İsveç’in de mücadele etmesi gerekiyor. İsveç’in ırkçı ve nefret suçu içeren eylemle mücadele etmesi gerekiyor. Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in sorumluluğu var, sorumluluktan sadece kınayarak kaçamazlar.

Biz ne fazlasını ne eksiğini istiyoruz. Hangi konuda mutabakata vardıysak onun sorumluluğunun yerine getirilmesini istiyoruz. Terör örgütünü destekleyici faaliyetler de devam ediyor. İsveç bunları engelleme taahhüdünde bulundu ama eylemler devam ediyor.

Üçlü muhtıra son derece açık. Biz ne fazlasını istiyoruz ne eksiğini istiyoruz. Hangi konuda mutabık kaldıysak onun gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.

ABD ziyaretinde sadece F-16 ve yaptırımlar konuşulmayacak, ilişkimizi ilgilendiren tüm konuları ele alacağız. Elbette Suriye’yi de ele alacağız. Çünkü ABD’nin Suriye’de terör örgütlerine desteğini sürdürüyor. Bu bizim için bir tehdittir. Rusya da aynı şekilde bu konuda verdiği sözü tutmuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*