Son dakika: Bursaspor küme düştü eski yıldızlar ateş püskürdü: “Yazıklar olsun! Bu bedel bir gün çıkacak sizden”

Spor Toto 1. Lig’de küme düşen takımlar belli oldu. Süper Lig’de 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye’nin 5. şampiyonu olan Bursaspor’un Spor Toto 2. Lig’e düşmesi büyük uyandırdı. Yeşil Beyazlılar 62 yıllık tarihinde ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek.

TÜRKİYE’DE ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN BEŞİNCİ TAKIM OLDU

Kurulduktan sonra 1963-1967 yılları arasına ikinci kümede mücadele eden Bursaspor’un Süper Lig’deki macerası 1967-68 sezonunda başladı.

Birinci kademeye yükseldikten sonra 38 sezon aralıksız burada mücadele veren Bursaspor, 2003-04 sezonunda Gheorghe Hagi yönetiminde 1. Lig’e düşmüştü. Yeşil-beyazlılar tarihinde ilk kez o sezon küme düştü.

1. Lig’de geçirdiği iki sezonun ardından 2006-07 sezonuyla birlikte Süper Lig’e geri dönen Timsah, 2009-10 sezonunda şampiyon olmuş ve Türkiye’nin şampiyonluk yaşayan beşinci takımı unvanını almıştı.

2018-19 sezonunda Süper Lig’den düşen Bursaspor son üç sezondur 1. Lig’de mücadele ediyordu.

Bu sezon 1. Lig’e veda eden Bursaspor tarihinde ilk kez üçüncü kademeye düştü. Bursaspor kurulduğundan bu yana 50 sezon Süper Lig, 8 sezon ise 1. Lig’de mücadele etmişti.

MAÇIN ARDINDAN BÜYÜK GERGİNLİK

Maçın ardından Bandırma 17 Eylül Stadyumu çevresinde toplanan Bursaspor taraftarları, futbolculara tepki gösterdi. Polis, stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bursasporlu futbolcular, maçın bitiminde 3.5 saat sonra takım otobüsüne bindi. Çevredeki taraftarların tepkisi üzerine takım kaptanı Burak Altıparmak, otobüsten indi. Altıparmak otobüsten indiği sırada bir taraftar, tecrübeli oyuncunun boğazını sıkıp, tokat attı.

BURAK ALTIPARMAK’TAN TEPKİ: KORKUYORUZ BURADA

Burak Altıparmak polis ekiplerine  “Siz nasıl emniyet güvenliği alıyorsunuz, her yeri taşlıyorlar. Görmüyor musunuz? Bize saldırıyorlar. Korkuyoruz ağabey biz burada. Korkuyoruz anlamıyor musunuz?” dedi. Taraftarların ise futbolcuları ‘Öleceksiniz’ diye tehdit etmesi dikkat çekti. Araya giren polis ekipleri, arbedeyi yatıştırdı.

BURSASPOR’UN ESKİ YILDIZLARI ATEŞ PÜSKÜRDÜ: YAZIKLAR OLSUN!

Spor Toto 1. Lig’den, TFF 2. Lig’e düşen Bursaspor’da eski oyuncuların da sitemi devam ediyor. Yeşil-beyazlı takımın 2009-2010 sezonu Süper Lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Sercan Yıldırım, Bandırmaspor maçı sonrası küme düşen Bursaspor’la ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sercan, “Bursaspor’u bu hale getirenler utanın! Yazıklar olsun. Yanlış transferler ve havaya giden paralar” ifadelerini kullandı.

OZAN İPEK: BU GÜNAHIN BEDELİ BİR GÜN ÇIKACAK SİZDEN!

Bandırmaspor’a mağlup olan ve bitime 1 hafta kala küme düşen Bursaspor’da şampiyon kadroda yer alan futbolculardan Ozan İpek, yeşil-beyazlı takımın küme düşmesiyle birlikte ateş püskürdü.

İpek sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Yazık tek kelime ile yazık. El birliği ile başardınız bütün yaptıklarımızı yıktınız. Yok ettiniz. Bu günah bu bedel bir gün çıkacak sizden

ALİ TANDOĞAN: SEN BURSASPOR’SUN!

Spor Toto 1. Lig’de Bandırmaspor karşısında aldığı 4-2 ‘lik mağlubiyet sonrası TFF 2. Lig’e düşen Yeşil Beyazlı kulübün şampiyon apoletli futbolcularından Ali Tandoğan’dan da bir açıklama geldi.

Tandoğan yaptığı paylaşımda “Sen Bursaspor’sun. Düşsen de şampiyonluğun asla unutulmayacak. Mutlaka daha güçlü döneceksin.” ifadelerini kullandı.

ÖZER HURMACI: SÖYLENECEK SÖZ BULAMIYORUM!

Son olarak Bursaspor’da forma giydikten sonra futbol hayatını sonlandıran Özer Hurmacı, dünkü Bandırmaspor karşılaşması sonrası TFF 2. Lig’e düşmesi kesinleşen Bursaspor ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Hurmacı yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun. Söylenecek söz bulamıyorum. Elbet düştüğün yerden kalkıp herkese kafa tutacaksın. Bunu biliyorum. Bursaspor sahipsiz değildir.” dedi.

VOLKAN ŞEN SESSİZ KALDI

Bursaspor’un 2009-2010 yılında elde ettiği şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Volkan Şen’in ise sessizliği dikkatlerden kaçmadı. Kariyerinde Trabzonspor, Fenerbahçe ve Adana Demirspor gibi takımların da formasını giyen Volkan Şen sosyal medya hesabından Bursaspor’a dair herhanhi bir paylaşımda bulunmadı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*