Son dakika: Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında devir teslim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi” vurgusu yaparak açıkladığı kabinesinde, devir teslim törenleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görevi törenle Fuat Oktay’dan devraldı.

“DAİMA DAHA İYİYİ HEDEFLEDİK”

Görevi devreden Fuat Oktay, “Milletimiz sandıkta cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine güvendiğini gösterdi, kararını istikrardan yana kullandı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiği günden bu güne yürüttüğüm görevimi devrediyorum. Büyük sınamalardan geçtik, küresel çaptaki krizler, pandemi gibi olağanüstü dönemlerle geçen 5 yıl.. Bunun üzerine deprem felaketi.. Bütün zorluklardan alnımızın akıyla çıktık. Hem bizi onurlandıracak, milletimizi gururlandıracak eserlere imza attık. 5 yıllık kesintisiz icraat döneminde daima daha iyiyi hedefledik. ” dedi. 

“EYLEM PLANLARINI YAKINDAN TAKİP ETTİK”

Fuat Oktay, “Kanun taslakların oluşumunda ortak aklın oluşumuna katkı verdik. Bütçe sürecinde kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu gerçekleştirdik. Türki cumhuriyetler başta olmak üzere eylem planlarını yakından takip ettik. KKTC ile işbirliğini toplumsal boyuta yayarak güçlendirdik. Sayın Cevdet Yılmaz beyin bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

CEVDET YILMAZ: YENİ SİSTEM GELİŞEREK DEVAM EDECEK

Görevi devralan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı olarak bayrağı değerli dostum Fuat Oktay’dan almak benim için bir onurdur. İnşallah tüm kesimlerin desteğiyle bu ağır sorumluluğu üstleneceğiz. Öncelikle Türkiye Yüzyılı kabinesinde görevi veren Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Önceki dönemde görev alan tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Fuat Oktay’a emekleri için yürekten teşekkür ediyorum. Bu dönemde yeni yönetim sisteminin gelişerek, güçlenerek devam edeceğini vurgulamak isterim. Bütçe görüşmelerinde muhalefet hep haksız bir şekilde atanmış tartışmaları yapardı. O tartışmalara da noktayı koymuş olacak.” şeklinde konuştu.

Cevdet Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

2023’de yaşanan tarihi seçimlerde demokrasimiz kazanmış, tüm Türkiye kazanmıştır. Dünyanın ve bölgemizin zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Bu dönemde fırsatların da olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını bir şahlanma haline getireceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*