Son dakika! Ekrem İmamoğlu yol haritasını açıkladı: İstanbul’a mühürlüyüm

CHP’de değişim tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. İmamoğlu, basın toplantısıyla son kararını açıkladı.

CHP’de değişim tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplumun CHP’de lider değişikliği istediğini ifade ederek değişimin şart olduğunu dile getirmişti. CHP genel başkanlığı adaylığı için birçok partilinin adı geçerken, en merak edilen ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olup olmayacağıydı.

İMAMOĞLU’NUN YOL HARİTASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler yaklaşırken yol haritasını açıkladı.

“İSTANBUL’U KAZANAN TÜRKİYE’Yİ KAZANIR”

“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.” diyen Ekrem İmamoğlu, “Ben bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul’u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır. Ben İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece.” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİ İSTANBUL’A MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM”

İmamoğlu, “Biz İstanbul’u kalkındırmak, Türkiye’yi güçlendirmektir şiarıyla iş yaptık. Bizim yönetimimizdeki İstanbul’un Türkiye’nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur. Ben de kendimi İstanbul’a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye’ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum.” şeklinde konuştu. 

“İSTANBUL İTTİFAKI” VURGUSU

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Hayatım boyunca bir koltuğa değil sürekli olarak bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye’nin yeni yönetim anlayışına kavuşmasıdır. Ben hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Siyasi partiler demokrasi hayatının vazgeçilmez organıdır. Gücünü yerelden alan yönetici olarak siyaseti dönüştürücü eylem olarak anladım. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yol arkadaşlarım gençler ve kadınlardır, emekliler ve yaşlılardır, engelliler ve keşfedilmeyi bekleyen yaratıcı zihinlerdir.?

İstanbul’u hep birlikte kazanmak için bir araya devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız. Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin bu şuurla hareket edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu süreçte özellikle CHP’li yol arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Değerli yol arkadaşlarım mayıs 2023 seçiminde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesile ile dile getirdim. Halkımızın da bu seçim mağduriyetinden dolayı özür diledim.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*