Trabzonspor’dan bir ilk! Yıldız futbolcuya ağır tepki: Beyin göçü

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 18’inci haftasında Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşmada Mustafa Kürdaş Filiz görev aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında bordo-mavililer soyunma odasına farklı şekilde geride girdi. Trabzonspor taraftarları, sosyal medya hesapları üzerinden tecrübeli futbolcuya tepki gösterdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Alanyaspor deplasmanında sürpriz bir karara imza attı. Bordo-mavililerin sezon başında Ajax’tan kiraladığı Naci Ünüvar, Alanyaspor mücadelesinde ilk 11’deki yerini aldı. Karadeniz temsilcisi, Akdeniz ekibiyle oynadığı maça şu ilk 11’le başladı: Uğurcan Çakır, Larsen, Gbamin, Hugo, Eren Elmalı, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Naci Ünüvar, Trezeguet, Umut Bozok.

GOL PERDESİNİ EFECAN AÇTI

Mücadelenin 14’üncü dakikasında Alanyaspor’da Efecan Karaca sahneye çıktı. Hızlı gelişen atakta topu kazanan Lusamba, rakip yarı alanı geçtikten sonra sol kanattaki Efecan Karaca’ya pasını aktardı. Efecan Karaca ceza sahasına girdikten sonra topu sol ayağına aldı, tecrübeli futbolcunun şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Trabzonspor, Alanyaspor deplasmanında 14’üncü dakikada 1-0 geriye düştü.

Opta’nın verilerine göre; Profesyonel kariyerinde Trabzonspor filelerini ilk kez havalandıran Efecan Karaca, aynı zamanda Süper Lig’de sol ayağıyla ilk golünü attı.

PEREIRA DEVAM EDEMEDİ

Müsabakanın 30’uncu dakikasında Alanyaspor’da Pereira sakatlık geçirdi. Tecrübeli futbolcu yaşadığı sakatlık sonrası kenara değişiklik işareti yaptı ve kendini yere bıraktı. Alanyaspor’da kalan sürede Yusuf Özdemir şans buldu. Pereira saha kenarına gelirken tribünler tarafından alkışlandı.

AHMED HASSAN FİLELERİ SARSTI

Mücadelenin 37’nci dakikasında Alanyaspor ceza sahasında yaşanan karambolün ardından topu kontrol eden Ahmed Hassan hafif sağ çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Ahmed Hassan’ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu, Alanyaspor rakibi karşısında 2-0’lık üstünlük kurdu.

Opta’nın verilerine göre; Alanyaspor formasıyla bu sezon Süper Lig’de en fazla gol atan oyuncu olan Ahmed Hassan (7), Şubat-Mart 2016 arasından (Braga) bu yana ilk kez üst üste dört lig maçında fileleri havalandırdı.

AHMED HASSAN’DAN DUBLE

Karşılaşmanın 45+7’nci dakikasında Alanyaspor’un organize atağında Efkan Bekiroğlu savunmanın arkasına sarkan isim oldu. Efkan Bekiroğlu ceza sahası içi son çizgide topu içeriye çevirdi. Ahmed Hassan meşin yuvarlağa dokundu ve topu boş ağlara gönderdi. Alanyaspor, Trabzonspor karşısında farkı üçe çıkardı.

BU SEZON BİR İLK

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Alanyaspor maçıyla birlikte bu sezon bir ilki yaşadı. Bordo-mavililer, Alanyaspor deplasmanının ilk yarısında kalesinde 3 gol gördü. Trabzonspor böylelikle bu sezon ilk kez bir maçın ilk yarısında kalesinde 3 gol birden görmüş oldu. Öte yandan Alanyaspor’un ilk yarıda çektiği 3 isabetli şut da ağlarla buluştu.

UĞURCAN ÇAKIR’A BÜYÜK TEPKİ

Trabzonsporlu taraftarlar, Alanyaspor maçının ilk yarısında kalesinde 3 gol gören Uğurcan Çakır’a sert tepki gösterdi. Bordo-mavililerin kaptanı hakkında çok sayıda eleştiri tweeti atıldı.

İşte Uğurcan Çakır’a gösterilen tepkilerden bazıları…

“FORM DÜŞÜKLÜĞÜ DEVAM EDİYOR”

“Uğurcan Çakır’daki form düşüklüğü devam ediyor. Bize bu sene gülmek haram.”

“SAHADA RENCİDE EDİLİYOR”

“Trabzonspor sahada rencide ediliyor. Savunma kurgusu berbat. Umut Bozok rezalet, Uğurcan Çakır’ın kafa maçta değil,Gbamin denen arkadaşın futboldan nasıl para kazandığını anlamak güç. Geçen seneki takımın yerinde yeller esiyor. İş Avcı’nın istifasına kadar gider.”

“BEYİN GÖÇÜ ÇOKTAN YAŞANMIŞ”

“Uğurcan Çakır yedeğe çekilmeli. Adam fiziken sahada beyin göçü çoktan yaşanmış.”

“MENTAL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL”

“Uğurcan Çakır kaptanlık yapmamalı. Mental sağlığı pek yerinde değil. 2-0 ‘dan sonra oyuna müdahele şarttı. Uzatmalarla beraber 15 dakika vardı yarının bitmesine. Zihinsel olarak rezalet bi ortam var takımın içinde. Yazık çok yazık.”

“YAPTIĞI HATALARIN HADDİ HESABI YOK”

“Tartışmasız Altay Bayındır’dan sonra ligin en formsuz ikinci kalecisi Uğurcan Çakır. 20 resmi maçta yaptığı hataların haddi hesabı yok.”

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon deplasman maçlarında oldukça kötü bir performans sergiledi. Bordo-mavililer, bu sezon dış sahada oynanan müsabakalarda şu sonuçları aldı:

İstanbulspor 0-2 Trabzonspor
Antalyaspor 5-2 Trabzonspor
Ümraniyespor 0-1 Trabzonspor
Adana Demirspor 3-2 Trabzonspor
Kayserispor 1-2 Trabzonspor
Beşiktaş 2-2 Trabzonspor
Ankaragücü 1-1 Trabzonspor
Fatih Karagümrük 4-1 Trabzonspor


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*