Trabzonspor’dan fırtına gibi başlangıç! Gözler Devler Ligi’nde

Turkcell Süper Kupa finalinde Sivasspor’u 4-0 deviren son lig şampiyonu Trabzonspor, sezon öncesinde rakiplerine yeniden gözdağı verdi.

Hem alınan farklı skor hem de oyuncuların adeta bıraktıkları yerden devam etmesi yüzleri güldürdü. Başta Danimarkalı forvet Andreas Cornelius olmak üzere Visca, Dorukhan, Hugo, Bakasetas, Hamsik gibi geçen sezonun kilit isimlerin bu sezona da aynı seviyede devam etmeleri dikkat çekti. Cornelius attığı 2 golde rakiplerin şu anda forvette yaşadıkları eksiklik ya da uyum sürecine göre takımını bir adım öne çıkarıyor, en hazır forvet olarak öne çıkıyor.

Ancak esas memnun eden konu yeni transferlerden sağ bek Larsen ve sol bek Eren Elmalı’nın direkt olarak takıma girmeyi başarmaları oldu.

Bilhassa Danimarkalı sağ bek Larsen, yıllardır takımda oynuyormuş gibi uyumluydu. Eren de sol bekte geçen sezon yaşanan eksikliği gidermiş göründü. Esas hedef olarak şu anda kısa vadede Şampiyonlar Ligi play-off etabını gören bordo-mavililer sadece sağ stoperde eksiklik yaşıyor. Sivasspor finalinde de sağ stopere orta sahadan Dorukhan Toköz kaydırıldı. Sol ayaklı stoperler Ahmetcan ve Denswil yedek kulübesinde bekledi.

Nwakaeme’nin vedası sonrası ise Trezeguet her ne kadar henüz istenen seviyede olmasa da sol kanatta Kouassi’nin 2 penaltı birden kazandırması ve istekli görüntüsü teknik heyeti sevindirdi.

Avcı’ya kupalı kutlama

Bordo-mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı’nın dün doğum günü kutlandı. 59 yaşına giren başarılı çalıştırıcı için futbolcuları ve başkan Ahmet Ağaoğlu özel bir pasta hazırlattı. Pastaya Abdullah Avcı’nın eşi ve çocuklarıyla beraber Süper Lig kupasıyla çektirdiği fotoğraf konuldu. Herkese teşekkür eden Avcı, “Sizinle beraber olmak, bu şehirde olmak beni çok mutlu ediyor. Çok güzel şeyler kazanıyoruz. Yeni bir hikaye için Süper Kupa’yı kazanarak başlangıç yaptık. Kısa vadedeki hedeflerimiz Süper Lig’e iyi başlamak ve Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Benim için en büyük hediye kazandığımız Süper Kupa” dedi.

Gözler Devler Ligi’nde

Trabzonspor’da artık gözler Süper Lig’in açılış haftasından daha çok Şampiyonlar Ligi’ndeki play-off etabına çevrildi. Bordo-mavililerin muhtemel rakibi yarın yapılacak kura çekimi ile belli olacak.

Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimizin muhtemel rakipleri şöyle: Kızılyıldız-Pyunik, Sheriff-Viktoria Plzen ve Ludogorets-Dinamo Zagreb eşleşmelerinin galibi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*