Türk Duvarı: Eda Erdem Dündar ve Zehra Güneş! Rakiplerinin kabusu oldu

Filenin Sultanları Ankara’da düzenlenecek Milletler Ligi final etabı için geri sayıma geçti. Çeyrek finalde Tayland ile karşılaşacak A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Zehra Güneş, Eda Erdem ve Hande Baladın rakamlara adeta damga vurdu. Sultanlar için kritik öneme sahip turnuvada çeyrek finali geçmemiz halinde olası rakipler de belli oldu.

BAKLAVA İKRAM ETTİ
FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi Final karşılaşmaları öncesinde, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı sporcuları ve teknik ekibi, basın mensupları ile bir araya geldi. Antrenman sonrasında Başkan Üstündağ’ın voleybolculara ikram ettiği baklava görüntüsü büyük ilgi çekti.

Taylan karşılaşması öncesi Japonya ile iki hazırlık maçı yapan Sultanlar müsabakalardan galip ayrıldı.

ANKARA’DA ÇEYREK FİNAL OYNAYACAĞIZ
16 takımın mücadele ettiği VNL’de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar finallerde mücadele etme hakkı kazandı. 2022 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri ise, 13-17 Temmuz 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Türkiye, Hollanda maçında aldığı galibiyetle final biletini almıştı.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etti.

TÜRKİYE, EGONU’YA RAKİP OLABİLİR
Türkiye oynadığı 12. maçta 7. galibiyet alarak 23 puanla 7. sırada yer aldı. 1. sırada bulunan ABD’nin ise 29 puanı bulunuyor. Ankara’da oynanacak çeyrek finalde Brezilya Japonya ile eşleşti. İtalya ise Çin’e rakip oldu. Türkiye, çeyrek finalde Tayland’ı elemesi halinde İtalya-Çin maçının galibiyle karşılaşacak.

TÜRK DUVARI ZEHRA GÜNEŞ  VE EDA ERDEM
VNL’de en Türkiye adına en skorer isim Ebrar Karakurt oldu. Ebrar 19 sayı bulurken 15 blok 4 ace ile zirvede yer aldı. Zehra Güneş onu 158 sayı ile izledi. Zehra turnuvada 43 blokla inanılması güç bir rakama ulaştı. Eda Erdem’in blok katkısı ise 27 olurken rakipler adeta Türk duvarı ile karşılaştı

Güneş ayrıca 3 ace yaptı. Zehra bu istatistiklerle en skorer orta oyuncu oldu. Set başına 1.05 blok ortalaması tutturan yıldız isim yüzde 61 hücum başarı ile dikkat çekti. Ayrıca Zehra en yüksek başarı oranıyla hücum eden isim olurken en çok blok ve en yüksek set başına blok istatistiğine sahip ikinci kişi oldu. Zehra’ya en yakın başarı hücum yüzdesi tutturan isim ise yüzde 56.2 ile Çinli Yuanyuan oldu. Milli Takımın kaptanı Eda Erdem genel istatistikte yüzde 48.2 ile 9. sırada yer aldı

EDA ‘ACE’ ERDEM DÜNDAR
Hande Baladın turnuvada toplamda 118 sayı bulurken onu 117 sayı ile Eda Erdem ve 45 sayı ile Saliha Şahin izledi. 27 blok yapan Eda Erdem 9 ace ile takımda zirvede yer aldı

HANDE BALADIN PARLADI
Grup aşamasında en yüksek yüzde ile hücum eden smaçörler arasına Filenin Sultanları’ndan Hande Baladın yüzde 45.3 ile dördüncü oldu. Zirvede yüzde 48 ile Çinli yıldız YingYing yer aldı.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ
Türkiye – Tayland
İtalya – Çin
ABD – Sırbistan
Brezilya – Japonya

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*