Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camii’ne gelen Adanalılar, saf tutarak Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. İslam dünyasının kutsal ayı olarak kabul edilen Ramazan ayı, bugün kılınan teravih namazı sonrası gece kalkılacak sahur ile başlayacak.

EYÜP SULTAN DOLDU TAŞTI

Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii’ne geldi. Akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar, huzurlu atmosferin tadını çıkardı. Birçok vatandaş ellerini semaya açarak dualar etti. Yatsı ezanının okunması ile birlikte çok sayıda kişi, cami içerisinde ve dışında kendileri için hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı. Kadınlar da kendileri için ayrılan bölümde namazlarını kıldı. Asılan “namaz kalbin huzurudur” yazılı mahya ise minareleri aydınlattı.

BAŞKENTTE İLK TERAVİH HEYECANI

Ankara’da Ramazan ayının gelmesi ile beraber vatandaşlar ilk teravih namazını kılmak ve Ramazan ayını karşılamak için Kocatepe, Hacı Bayram, Melike Hatun Camileri başta olmak üzere şehirdeki camilere gitti. Ramazan ayı Kocatepe Camii’nde dualar ile karşılandı. Yaşlı, genç ve çocuklar camilere akın ederken bazı çocuklar ise uykuya yenik düştü.

VAN

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam aleminde olduğu gibi Van’da da büyük sevinçle kılındı. Van’da teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, afetsiz ve felaketsiz bir yıl dileklerinde bulundu. Akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar manevi atmosferi yaşadı. Konuya ilişkin konuşan Müftü Ömer Azmi Efendi Camii İmam Hatibi Recep Bakır, teravih ve mukabeleyle Ramazan ayını süsleyeceklerini belirtti. Bu ayda çocuk, genç, kadın ve yaşlılara yönelik sohbetlerinin olacağını ifade eden Bakır, “Rahmet ayında ülkemizdeki felaketlerin giderilmesi adına tövbe, istiğfar ve dualarla niyazda bulunacağız” dedi.

Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar ise rahmet ve bereket ayında özellikle deprem bölgesinde etkilenenler için dua edeceklerini kaydetti.

KAHRAMANMARAŞ’TA İLK TERAVİH NAMAZI ÇADIRDA KILINDI

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük 4’üncü camisi olan Abdülhamid Han Camii meydana gelen depremde hafif hasar aldı. Depremin vurduğu kentte ilk teravih namazı her yıl olduğu gibi yine Abdülhamit Han Camii’nde kılındı. Namaz öncesi vatandaşlar cami bahçesine kurulan çadıra girdi. Okunan ezanın ardından yaklaşık bin kişilik çadırda vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.
Namaz sonrası okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla eller semaya açılarak depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

ELAZIĞ

Elazığlılar Ramazan ayının ilk teravih namazı için camileri doldurdu. Özelikle İzzetpaşa Camisi’ne akın eden yüzlerce kişi yatsı namazı ardından teravih namazını eda etti. Camideki manevi atmosferi tatmak isteyenler arasında miniklerde yer aldı. 7’den 70’e birçok vatandaşın doldurduğu camilerde güzel görüntüler oluştu.

HAKKARİ

Hakkari’de vatandaşlar camileri doldurdu. Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Hakkari’de de ilk teravih namazı kılındı. Vatandaşlar Hakkari’nin en büyük camisi olan Ulu Camiye akın etti. Yatsı namazı ardından teravih namazı cami İmam Hatibi Mahmut Engin tarafından kılındı. Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu verdiği vaazda, Ramazan, Kur’an-ı Kerim’in onu diğer zaman dilimlerinden daha değerli kıldığı bir rahmet iklimidir” dedi. Camideki manevi atmosferi tatmak isteyenler arasında miniklerde yer aldı. 7’den 70’e birçok vatandaşın doldurduğu camilerde güzel görüntüler oluştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*