Umuda tutunduk

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Yüzlerce ev ve iş yeri şiddetli sarsıntı ile yerle bir oldu. Bölgeye geç ulaşan arama kurtarma ekipleri yetersiz olsa da canla başla enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Antakya’da 40-50 yıllık binaların bulunduğu Cebrail Mahallesi’ndeki evlerin tamamının da neredeyse tamamen çöktüğü Hatay’da çok sayıda kişi enkaz altında. Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ekipler, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişiyi enkazdan sağ çıkardı. Kurtarılan her kişi umudumuzu biraz daha artırdı.

Yiğit Çakmak enkazdan çıkarıldıktan sonra karşısında gördüğü annesine sarıldı.

Limanda yangın tekrar başladı

Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı’ndaki yangın denizden, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alındığını duyurdu. Genel Müdürlük “Bu limanda gemi elleçleme hizmetleri verilememekte olup bekleyen gemiler diğer tesislere yönelmelidir” bilgisi verdi. Ancak akşam saatlerinde yangın yeniden başladı.

İskenderun’u bu kez de su bastı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahil kesimindeki yollar, meydan ve iş yerleri, sular altında kaldı. Bulvardaki binalar ve iş yerleri, risk nedeniyle boşaltıldı. Bulvardaki siteler, banka ve iş yerleri tahliye edildi.

40 saat sonra hayata gülümsedi

Hatay Kırıkhan’da 40 saat enkaz altında kaldıktan sonra ulaşılan 66 yaşındaki kadın, ekipleri görünce molozların arasında böyle gülümsedi. Enkazdan çıkarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

Şişe kapağında can suyu

İHA’da yer alan habere göre İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı Kartal Grup Amirliği Ekipleri Hatay Defne Mahallesi’ndeki enkazda 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardı. Enkaz altında susayan küçük çocuğa, şişenin kapağıyla su verdi. Çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi.

‘Birazcık dinleneyim’

Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldak’tan gelen madenciler, küçük bir kızı kurtardı. Küçük kızın yüzünü temizleyen madencinin “Bak, ben buradayım. Sana kadar geldim. Seni buradan kurtaracağız” dedi. Bunun üzerine ismi öğrenilemeyen kız gözlerini kapatarak, “Birazcık dinleneyim. Elim acıyor” karşılığını verdi. Madenci küçük kızla sürekli konuşarak “Buraların toz oldu. Yüzünü sileyim. Sen gözlerini kapalı tut. Hiç korkma. Biz o elini de çıkartacağız buradan. Sonra ben seni buradan yavaşça çıkartacağım” dedi. Uzun uğraşlar sonucunda enkazdan çıkarılan küçük kız hastaneye kaldırıldı.

Seninle maça gideceğiz’

İstanbul, Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, Hatay’da katıldığı çalışmalarda İsmail Gümüş isimli genci depremin 58’inci saatinde enkaz altından sağ çıkardı. Ekiplerin, Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Mehmet Duran Caddesi’ndeki enkaz altından kurtardığı İsmail’e “Bravo sana! Seninle maça da gideceğiz inşallah” diyerek moral verdi.

İstanbul, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği ekipleri, depremden yaklaşık 50 saat sonra Hatay Antakya Emek Mahallesi’ndeki Umut 2 Apartmanı’nın enkazından bir kişiyi sağ çıkardı. 30-35 yaş arası bir erkek olduğu belirlenen ve Türkçe bilmeyen kişi, enkazdan çıkarıldıktan sonra tedavisi yapılmak üzere sağlık görevlilerine teslim edilerek tedavi altına alındı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*