Wout Weghorst taraftardan etkilendi! ‘Gomez ile kıyaslamayın’

Beşiktaş’ın İngiltere ekibi Burnley’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Wout Weghorst, yeni bir meceranın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Hollandalı golcü, “Transfer sürecim biraz uzun sürdü. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımlardan teklifler vardı. Ben Beşiktaş’ı seçtim. Çünkü inanılmaz bir takım ve inanılmaz bir taraftarı var. Akrabalarımı arayanlar, evime hediye gönderenler oldu. Türk yemekleri bile geldi. Binlerce mesaj attılar. İnanılmaz bir duyguydu. Bu da tercihimde önemli bir etkendi. Beşiktaş’ta özel ve benzersiz bir bağ oluşturabiliriz” dedi.

‘Hocanın istediği bende var’

Weghorst şöyle devam etti: “Hocamızla konuştuk. Transfer sürecinde benle ilgili neler düşündüğünü, benden neler istediğini, takıma neler katacağımı konuştuk. İki forvetli sistemde sürekli baskının yüksek olması, enerjik ve tempolu oynamak gerekiyor. Bu oyun içinde forvet olarak tempoyu yüksek tutmam lazım. İstediği özelliklerin hepsinin bende olduğunu düşünüyorum. Sistemine Wolfsburg takımından dolayı alışığım. Çok gol atmam gerektiğini biliyorum. Sürekli ceza sahası içinde olacağım ve goller atacağım. Amacım bu. Hocamızın istediği oyuncu tipinde olduğumu düşünüyorum.”

‘Tempomuz çok yüksek’

Henüz takımla birlikte tam olarak çalışamadığını kaydeden Kartal’ın yeni golcüsü, “Hollanda Milli Takımı ile Uluslar Ligi’nde mücadele ettim. Üç haftalık tatilin son haftasında fiziksel olarak hazırlanmaya başlamıştım. Şimdi hem idmanlarda hem çeşitli testlerde yer alıyorum. Hocalarımın yapması gereken kondisyon yüklemesi var. Sahada olmak ve topla idman yapmak için sabırsızlanıyorum. Diğer arkadaşlarımın fiziksel antrenmanlarını yapmam gerekiyor. Oyun sistemimizde topu kaybettikten sonra geri kapma, baskı yapma mantalitemiz olduğu için bu tür idmanlar şart. Herkes bu durumdan memnun. Savaşan, baskı yapan takım olmak için bu kampta hepsini yapmamız gerekiyor. Bu yüzden de mutluyum.”

‘Gomez ile kıyaslamayın’

Mario Gomez ile kıyaslanmak istemediğini söyleyen Hollandalı oyuncu, “Mario Gomez’i çok iyi biliyorum. İnanılmaz bir futbolcu. Kariyerinde muazzam işler çıkardı. Onun ne kadar iyi olduğunu bilsem de başka bir oyuncuyla kıyaslanmayı sevmem. Ben Weghorst olarak kendi özelliklerimi öne çıkarmak ve başarılı olmak istiyorum. Gomez ile ilgili şunu söyleyebilirim; en az onun kadar başarılı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘Dövmelerim hayat hikayem’

“Dövmelerim hayat hikayemi anlatıyor. Beşiktaş’ta çok kupa kazanıp, şampiyonluk yaşarsam o zaman burada da dövmem olur.”

‘Kariyerim için önemliydi’

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Muleka süreci anlattı. Tecrübeli futbolcu, “Kasımpaşa da son güne kadar ısrarcıydı. Onlara çok büyük bir saygım var. Bana kendi projelerini anlattı, Beşiktaş da anlattı. İki kulüp arasında bir tercih yapmam gerekiyordu. Gözüm kapalı bir şekilde, gönül rahatlığıyla Beşiktaş’ı seçtim. Beşiktaş seviyesinde bir kulübe gelme kararı, kariyerim için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

‘Hocamızın etkisi büyük’

Mazambe’deki döneminde de Beşiktaş’ın kendisine ilgisi olduğunu söyleyen Muleka son kararında Teknik Direktör Ismael’in ön plana çıktığını söyledi. Tecrübeli futbolcu şöyle konuştu: “Hocamız oyun sistemini, çalışma yöntemini, beklentilerini anlattı. Karar vermemde büyük etkisi oldu. Şimdi yapmam gereken; hocamın güvenini karşılamak için hem antrenmanlarda hem maçlarda elimden gelenin en iyisini vermek.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*