Wout Weghorst’tan gol krallığı iddiası! ‘Türkçe öğreniyorum’

 

Beşiktaş’ın yeni transferi Hollandalı golcü Wout Weghorst, siyah-beyazlı gündeme dair Trt Spor’a açıklamalarda bulundu.

KİRALAMA ÜCRETİ YOK
Beşiktaş Kulübü, Burnley’de forma giyen santrfor Wout Weghorst’un kiralandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, oyuncunun kulübü Burnley’e kiralama ücreti ödenmeyecek. Beşiktaş, 29 yaşındaki Hollandalı oyuncuya ise yıllık 2 milyon 800 bin Euro garanti ücret ve 200 bin Euro performans primi ödeyecek.

Siyah-beyazlı kulübün KAP açıklaması şu şekilde:

“Profesyonel Futbolcu Wout François Maria Weghorst’un geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 06.07.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere anlaşmaya varılmıştır. Burnley FC Kulübü’ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.800.000 Avro garanti ücret ve ayrıca net 200.000 Avro Performans Primi Şirketimiz tarafından ödenecektir.”

“KARİYERİMDE TÜRKİYE’DE HİÇ TEKLİF ALMAMIŞTIM”
Transfer sürecini anlatan Wout Weghorst şu ifadeleri kullandı; “Kariyerimde hiç Türkiye’den teklif almamıştım. Beşiktaş’tan teklif alınca ilgimi çekti. Benim için çok mantıklı olan bir karardı. Taraftarların ilgisi beni çok etkiledi. ” Hoca ve Ceyhun beyle konuştuktan sonra süreç adım adım ilerledi. Duyduğum heyecan adım adım ciddileşti ve transferim gerçekleşti. Taraftarın inanılmaz etkisi oldu.”

“Her şey güzel gidiyor. Çok iyi hazırlanıyoruz sezona iyi başlamak için, takım arkadaşlarımı tanıyorum. Hava sıcak biraz yüzden antrenmanlarımızı biraz geç yapıyoruz ama her şey güzel gidiyor.”

“BENDEN EN BÜYÜK BEKLENTİ GOL”
“Önde baskı ve topu kaptırınca hemen baskı, bu özelliklerim var. Baskıyı başlatacak isim olacağım, arkadaki isimlerin de bana destek olacaklarını biliyorum. Tabii ki ben bir forvetim, benden en büyük beklenti gol. Yapmam gereken en önemli şey tabii ki gol atmak.”

“BENİMLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLERİ TOPLUYORUM”
“Amatörlükten bu yana benimle çıkan haberleri topluyorum, şu ana kadar 4 cilt olmuştur. Kariyerim bittiğinde baktığımda bana çok özel hissettireceğini biliyorum.”

“TÜRKÇE ÖĞRENMEYE BAŞLADIM”
“Bir doktora, restorana gittiğim zaman konuşabilmek, en azından bazı kelimeleri anlayabilmek için Türkçe öğrenmeye başladım.

“VALERIEN ISMAEL İLE DAHA ÖNCE KONUŞTUK”
“Valerien Ismael ile daha önce de konuşmuştuk, benden beklentilerini biliyorum. Onun istediği oyun anlayışına uygun bir oyuncuyum. Futbola başladığım günden beri en iyi halimi ortaya çıkarmak için profesyonel ekibimle birlikte çalışıyorum.”

“GOL KRALI OLMAK İSTİYORUM”
“Her şeyimi vereceğim. Savaşacağım, tutkulu oynayacağım. Şampiyonluk kazanmak istiyorum, tabii ki Türkiye Kupası da var. Çok gol atmak, gol kralı olmak istiyorum.”

“İLK MAAŞIMLA KIZ ARKADAŞIMA SAAT ALDIM”
“Futboldan kazandığın ilk parayla ne yaptın?” sorusuna golcü isim, “İlk profesyonel sözleşmemi imzaladığım zaman kız arkadaşımla kendime iyi birer saat almıştım.” cevabını verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*