‘Yaşıyorum, kurtarın’

NAMIK DURUKAN- Adıyaman’da bilgisayar mühendisi Tarık Kaya (24) canlı kimsenin kalmadığı düşüncesiyle iş makinalarının bulunduğu enkaza müdahaleye hazırlandığı sırada arkadaşına attığı “yaşıyorum” mesajıyla hayata tutundu.

Kentin birçok noktasında AFAD, UMKE, maden işçileri, askeri birlikler, Polis Özel Harekat ve gönüllü kurtarma ekipleri ile çok sayıda yabancı kurtarma ekibi yeni mucizelere imza atmak için durup dinlenmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Bu kurtuluş mucizelerinden biri depremin dördüncü günü akşamı yaşandı.

Ulucami Mahallesi 808. Sokak’ta bulunan 34 nolu 5 katlı binada yaşayanlardan 14 kişi deprem sonrası kendi imknalarıyla enkazdan kurtulmuştu. İki katı dükkan olarak kullanılan binada 24 yaşındaki bilgisayar mühendisi Tarık Kaya ise onlar o kadar şanslı değildi. Üstüne beton blok düşen Kaya, telefonla yakınlarına ulaşmak istedi ancak telefonuyla arama yapamadı. Bunun üzerine arkadaşına SMS atmayı deneyen Kaya “Ben sağım ve enkazdayım” mesajını iletti.

Enkazı kaldıracaklardı

Mesajı alan Kaya’nın yakınları hızla enkazın bulunduğu yere giderek canlı kalmadığı düşüncesiyle enkazı kaldırmaya hazırlanan ekipleri uyararak durdurdu. Aralarında Tayvan’dan gelen kurtarma ekiplerinin de bulunduğu timlerin saatler süren çalışmaları saat 21.30 da mutlu sonla noktalandı. Enkazdan sağ olarak çıkarılan Tarık Kaya, yakınlarıyla konuştuktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kentte bir yandan enkazlarda aramalar sürerken diğer yandan da depremzedeler için çadır başta olmak üzere ihtiyaç maddeleri ulaştırılmaya çalışılıyor. Kurtarma ekipleri enkazların başında sık sık “kimse var mı” anonsları yaparak mahsur kalmış vatandaşlardan yanıt almaya çalışıyor. Uzun süre yanıt alınamayan enkazlar ise iş makinalarıyla kaldırılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*