Arçelik’ten beyaz eşyada dev alım

Anlaşma, Arçelik’in Avrupa’da faaliyet gösteren tüm iştiraklerinin payları ile Whirlpool’un Avrupa’daki satış, üretim ve dağıtım iştiraklerinin yeni bir şirket altında birleştirilmesini öngörüyor.

Daha ileri taşıyacak

Bu yeni şirkete, Whirlpool’un İtalya, Polonya, Slovakya ve İngiltere’de bulunan 9 lokasyonundaki 14 üretim tesisiyle 38 iştirakinin yanı sıra Arçelik’in 25 Avrupa iştiraki ve Romanya’daki 2 üretim tesisi de devredilecek. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaklaşık 20.000 çalışanı ve 24 milyon adet yıllık üretim kapasitesini bir araya getirecek yeni şirketin devraldığı toplam konsolide ciro, iki şirketin 2021 yılı finansal bilgilerine göre yaklaşık 6 milyar euro’yu buluyor.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Ülkemizin en büyük şirketler topluluğu olarak etki alanımızı İngiltere’den Hindistan’a, Güney Afrika’dan ABD’ye uzanan küresel ölçekte başarı hikayeleri ile güçlendirmeye devam ediyoruz. Arçelik, Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerinin dahil olacağı bu yeni ortaklıkla hedeflerini çok daha ileriye taşıyor” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Arçelik ve Whirlpool’un Ar-Ge ve inovasyon yetkinlikleri, yenilikçi ürün portföyleri ve pazardaki birikimleri tüketicilere geniş seçenekler sunarken, sektörün gelişimine de katkı sağlayacak. Arçelik’in büyüme yolculuğunda önemli bir mihenk taşı olan bu adımın, global etki alanını genişleterek, başarılarına ivme kazandıracağına inanıyoruz. Arçelik ev teknolojileri alanında dünya çapında zirveye doğru ilerliyor” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*