Avusturya kurtarma ekibi, üstün başarı madalyasıyla ödüllendirildi

Avusturya arama ve kurtarma ekibi, deprem bölgesinde enkaz altında yürütülen çalışmalara katkı sundu.

Ekip, Hatay’da 9 kişiyi enkazdan kurtardı. Ayrıca, 52 yaralıya sağlık hizmeti verildi.

Üstün başarı madalyası takdim edildi

Başkent Viyana’nın yaklaşık 20 kilometre dışındaki Korneuburg kasabasında düzenlenen törende söz konusu görevlilere üstün başarı madalyası takdim edildi.

Törene, Savunma Bakanı Klaudia Tanner ve Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun katıldı.

‘Her türlü yardıma hazırız’ mesajı

Ordu bandosunun seslendirdiği çeşitli marşların ardından konuşan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, depremlerden hemen sonra Avusturyalı yetkililer ve Başbakan Karl Nehammer başta olmak üzere bütün muhataplarının her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.

“Umutların yeşermesine yardımcı oldular”

Avusturya arama kurtarma ekibinin ortaya koyduğu çabadan ötürü, şahsım, Cumhurbaşkanım ve burada yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımız adına size çok teşekkür ediyorum.

“Bize yardım edenler, her zaman bizim dostlarımızdır”

Hatay’da zor şartlar altındaki insanlara yardımcı olan Avusturya ekibinin Türkiye’nin “dostu” olduğunu vurgulayan Ceyhun, dost kelimesinin Türk toplumu için özel bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Bize yardımda bulunmuş insanlar, her zaman bizim dostlarımızdır.” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Tanner: Tarifsiz acılar yaşandı

Savunma Bakanı Tanner de söz konusu yıkıcı depremlerde çok sayıda insanın yaşamın yitirdiğini, tarifsiz acıların yaşandığını belirterek, bu zor süreçte Avusturya ekibine büyük bir özveriyle ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Tanner, Avusturya ordusuna bağlı arama kurtarma ekibinin gösterdiği başarılı çalışmalardan ötürü çok sayıda vatandaşın kendilerine çeşitli yollarla teşekkürlerini ilettiğini, özellikle burada yaşayan Türk kökenli vatandaşların sonsuz minnettarlıklarını sunduğunu söyledi.

Ekipmanlar ve çadırlar deprem bölgesinde bırakıldı

Konuşmaların ardından Tanner, Avusturya ekibine madalyalarını takdim etti. Büyükelçi Ceyhun da askerlerle birebir görüşerek Türk halkının teşekkürlerini bir kez daha iletti.

Gözden Kaçmasın Avusturya: Türkiye’yle dayanışma içindeyiz Haberin Detayları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*