Batshuayi ve Arda Güler, UEFA’nın sorularını yanıtladı! Transfer itirafı: Fazla düşünmeden kabul ettim

Fenerbahçe’den Michy Batshuayi ve Arda Güler, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda oynanacak Sevilla maçı öncesi öncesi UEFA’nın sorularını yanıtladı. İki oyuncu da dikkat çeken açıklamalarda bulunurken Batshuayi transfer itirafında bulundu.

İşte Arda Güler ve Michy Batshuayi’nin UEFA’ya verdiği röportajdan satırbaşları…

ARDA GÜLER: 10 NUMARAYI GİYMEK HAYALİMDİ

“Başkanla konuşmuştuk ve bu kulübün bana layık gördüğü bir şeydi. Benim de küçüklükten beri hayalimdi. Bildiğiniz üzere benden önce çok büyük, çok önemli isimler 10 numarayı giydi, onlara da saygım sonsuz. Tabii ki çok mutlu oldum, çok heyecanlandım. Ailemle paylaştım. Çocukluğumdan beri hayalimdi. Kulüple, Başkanla, Yönetimle iletişim halindeydik. Sezon başında bana ‘ister misin, olur mu?’ diye de sormuşlardı. Ben de ‘Tabii ki isterim’ dedim. Aslında bu Fenerbahçe için büyük bir sorumluluk. Ama Allah’a şükür ki her şey iyi gidiyor.”

DÜNYA FUTBOLUNDA DA TÜRKİYE’DE DE 10 NUMARAYI HEP ÇOK ÖZEL İSİMLER GİYER

“Formanızın arkasında 10 numara varsa bu her zaman için çok önemlidir. Dünya futbolunda da Türkiye’de de 10 numarayı hep çok özel isimler giyer. Kulübüm de bunu bana layık gördü. Çok sevindim, çok mutlu oldum.”

ALEX DE ÇOK FARKLI BİR OYUNCUYDU

“Her maç çok inanılmazdı. Gerek Avrupa gerekse de Lig maçları olsun, hepsi çok özeldi. Alex de çok farklı bir oyuncuydu. Marsilya’ya attığı kafa golü aklımdadır, onu çok iyi hatırlıyorum. Alex’in Şampiyonlar Ligi’nde CSKA Moskova’ya sol ayağı ile attığı bir gol var ancak yaşım yetmemişti, küçüktüm o zamanlar. Sonradan izledim o golü. İnanılmaz diyebilirim.”

İDOLÜM OLARAK GÖRDÜĞÜM BİRİNDEN MESAJ GELDİĞİ ZAMAN ÇOK MUTLU OLMUŞTUM

“Sezon başında ben 25 numaralı formayı giyerken Alex bana mesaj attı, ‘Bu sezon 10 numara mı?’ diye. Ben de çok heyecanlanmıştım. İdolüm olarak gördüğüm birinden böyle bir mesaj geldiği zaman çok mutlu olmuştum. Beklentiye girmiştim ama Alex öyle bir mesaj atınca çok mutlu olmuştum. Tebrik etti ve her zaman mesajlaşıyoruz. Ona da çok teşekkür ederim.”

FENERBAHÇE’DE BİRÇOK DÜNYA YILDIZI 10 NUMARAYI GİYDİ

“Fenerbahçe’de birçok dünya yıldızı 10 numarayı giydi. Bu isimleri saydığımızda 10 numaranın ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Hepsi de dünyaca ünlü isimler, yıldız oyuncular. Ben de inşallah onlar gibi kariyer yapabilirim.”

TARAFTARIMIZ HER ZAMAN BENİ BAĞRINA BASIYOR

“Taraftarımız her zaman beni bağrına basıyor. Ben de soyunma odasına gittiğim an 10 numarada Arda Güler yazıyordu ve çok mutlu olmuştum. Benim gibi hayalleri olan pek çok küçük kardeşim var. Ben de burada ilk hayalimi gerçekleştirdim. Onlara da örnek olmak istiyorum.”

KÜÇÜKKEN ÇOK ALEX İZLİYORDUM, OYUN STİLİMİ DE BENZETMEYE ÇALIŞIYORDUM

“Küçükken çok Alex izliyordum, oyun stilimi de benzetmeye çalışıyordum. Şimdi de Ødegaard, Bruno Fernandes. Bu isimleri çok izliyorum. Çok üst seviye oyuncular, çok özellikli oyuncular diyebilirim.”

DİNAMO KİEV MAÇININ OLDUĞU GÜN GOL ATACAĞIMI HİSSETMİŞTİM

“Dinamo Kiev maçının olduğu gün gol atacağımı hissetmiştim. Takım arkadaşlarım da ‘bugün gol atacaksın’ diye söyledi. Çok mutlu oldum. Avrupa’da güzel bir başlangıç yaptım. İnşallah nicelerinin ilki olmuş olur.”

FENERBAHÇE FORMASI İLE AVRUPA LİGİ’NDE OYNAMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

“Fenerbahçe forması ile Avrupa Ligi’nde oynamak çok güzel bir duygu. Özellikle bu sezon takım olarak çok iyi gidiyoruz. Biliyorsunuz ki gruplardan da lider çıktık, her şey yolunda. Bu anlamda çok özel duygular diyebilirim.”

MICHY BATSHUAYI: İSTANBUL İNANILMAZ BİR ŞEHİR

“İstanbul inanılmaz bir şehir. Güzel anıtları, sevimli meydanları ve çok sayıda güzel restoranıyla çok özel bir şehir. Marsilya’ya benziyor ama daha büyük. Yani bana öyle geldiğini söylemeliyim. Dürüst olmak gerekirse güzel ve büyük bir şehir.”

BURADA HERKES FUTBOLA ÇOK TUTKULU

“Televizyonda gördüklerinizle kesinlikle aynı. Herkes futbola çok tutkulu. Çoğunlukla bunun için yaşıyorlar ve futbol bu ülke için çok önemli. Bu duyguyu herhangi bir stada gittiğinizde hissedebilirsiniz. Küçük bir takıma karşı oynarken dahi tribünler tamamen dolu olabiliyor. Bu açıdan mükemmel olduğunu söylemeliyim.”

İKİ ŞEHRİN ARALARINDAKİ TEK BÜYÜK FARK, İSTANBUL’DA ÇOK DAHA FAZLA TAKIMIN OLMASI

“Marsilya ve İstanbul arasındaki tutkuyu değerlendirmek gerekirse, bence yüzde 50-50 ama sizin de söylediğiniz gibi iki şehrin aralarındaki tek büyük fark, İstanbul’da çok daha fazla takımın olması.”

PROJEYİ DİREKT OLARAK BEĞENEREK FENERBAHÇE’YE GELDİM

“Geçen sezon Türkiye’de diğer takımlara karşı da oynama fırsatı buldum ve beni en çok etkileyen takım Fenerbahçe oldu. Şanslıydım çünkü yaz transfer döneminde beni aradılar ve tekliflerini çok fazla düşünmeden kabul ettim. Başkanımız beni aradı ve takım hakkında konuştu. Aynı şekilde teknik direktörümüz de beni aradı ve projeyi direkt olarak beğenerek Fenerbahçe’ye geldim.”

BU SEZON KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM

“Son birkaç sezon çok fazla oynama şansı da bulamadım. Sahada daha fazla süre bulduğum anlarda daha fazla gol katkısı verdiğimi düşünüyorum. Eğer kendime güveniyorsam ve sahadaysam gerçek Michy Batshuayi ortaya çıkıyor. Geçen yıl çalıştığım teknik direktörüm benim için harika olan şeyin her sezon en az 14-15 gol atmam olduğunu söylemişti. Bu istikrarı sürdürmek istiyorum. Bu sezon kendimi çok iyi hissediyorum. Takım arkadaşlarım ve etrafımda olan kişiler bana inanıyor. İyi performans sergileyebilmek adına her şey oluşmuş durumda ve bana yardımcı olan herkese de teşekkür ediyorum.”

İNSANLARIN BİZLERDEN BEKLENTİLERİNİN FARKINDAYIZ VE ONLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAK İSTEMİYORUZ

“Kendini iyi hissettiğinde sahada bunun sonucunu görüyorsun. İnsanların bizlerden beklentilerinin farkındayız ve onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. Fenerbahçe’de bana çok güveniyorlar ve beni çok seviyorlar. Bu yüzden de ben de herkesi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Sahaya teknik direktörünün “Ne kadar iyi olduğunu göstermen için 45 dakikan var” demesinden çok daha farklı bir şekilde çıkıyorsun. Sanırım demek istediğimi en iyi bu şekilde ifade edebilirim. Futbolcular her zaman aynı şeyleri söyler ama gerçek olan da sadece budur. Sık sık söylediğim gibi. Çok çalışkanımdır ve asla pes etmem. Zor zamanlar geçirdiğim doğru ama kendimi geliştirmeme ve ilerlememe izin verdiler. Yani bunun iyi olduğunu söylemeliyim.”

UEFA AVRUPA LİGİ’NDE MÜMKÜN OLDUĞUNCA İLERLEMEK İSTİYORUZ

“Kazanmak gerçekten çok önemli. Grup aşamasında hiç kaybetmedik ve bu bizim güvenimizin yüksek olması için çok önemli. Hedeflerimiz çok yüksek. Bunun için çok çalışıyoruz ve UEFA Avrupa Ligi’nde mümkün olduğunca ilerlemek istiyoruz. Genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu kaliteli bir takımız. Başımızda çok fazla deneyime sahip bir teknik direktörümüz var. Kısacası daha ileri gidebilmek için gereken özelliklere sahibiz. Hedefimiz grup aşamasını lider bitirmekti. Teknik direktörümüz Jorge Jesus, ilk maçtan itibaren bunu bize söyledi. Onu iyi tanıyorsunuz. Büyük hedefleri var ve her şey onun planladığı gibi yolunda gidiyor. UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağımız ilk maçta yüzde 100’ümüzü verebilmek için bu yolda devam edeceğiz.”

BAŞARIYA ULAŞMAK EMEK, PERFORMANS VE GALİBİYETLERE BAĞLIDIR

“Bu kupada yoluna devam eden her takımın hedefi şampiyonluk. Bunu söylemektense sahada göstermeyi tercih ederiz. En azından benim açımdan bu böyle. Başarıya ulaşmak emek, performans ve galibiyetlere bağlıdır. Bizim hırsımız çok yüksek ve bunun gerçekleşebilmesi için her takım gibi çok çalışıyoruz. Fenerbahçe’nin hedefi bu.”

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ni kazanması halinde yaşanacak sevincin boyutuna dair soruya şöyle cevap verdi:

“Bu konuda dikkatli olun çünkü bu çılgınlık sizin yaşadığınız yere de ulaşabilir.”

UZUN SÜREDİR ARDA GÜLER GİBİ SAF BİR YETENEK GÖRMEMİŞTİM

“Bence Arda Güler harika bir futbolcu. Onun oyun mentalitesini gerçekten çok seviyorum. Çok çalışkan. O yaşta çalışkan olması onun için çok iyi. Onunla sık sık konuşuyorum ve güvenini arttırmaya çalışıyorum çünkü o saf bir yetenek. Çok çalışkan. Her antrenmandan önce ve sonra çalışıyor. Bu çoğu genç oyuncunun yaptığı bir şey değil. Sahada birçok özelliğe sahip. Top ayağına gelmeden önce ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Sakin ve çok klas. Uzun süredir Arda Güler gibi saf bir yetenek görmemiştim.”

Belçikalı futbolcu, ‘Batsman geri döndü mü?’ sorusuna ise “Evet, geri döndü.” cevabını verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*