Liverpool-Manchester United maçı öncesi Weghorst’un çıldırtan görüntüsü: Sözleşmesini feshedin

İngiltere Premier Lig’de Liverpool’un Manchester United’ı 7-0 gibi inanılmaz bir skorla hezimete uğratmasının yankıları devam ediyor. Manchester ekibinde forma giyen eski Beşiktaşlı Weghorst’un maç öncesi görüntüsü taraftarları çıldırttı. İşte ayrıntılar…

TARİHE GEÇEN SKOR

Liverpool, United karşısındaki 7 golü 46 dakikaya sığdırdı. 43. dakikada Cody Gakpo ile öne geçen ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda 47. ve 75. dakikalarda Darwin Nunez, 66 ve 83. dakikalarda Mohamed Salah, 50. dakikada yine Cody Gakpo ve 88. dakikada Roberto Firmino ile bulduğu goller sonucunda rakibini 7-0 mağlup etti.

Liverpool, 25 Mart 1908’deki 7-4’lük zaferinin ardından bir kez daha Kırmızı Şeytanlar’ın kalesine 7 gol birden gönderdi. Manchester ekibi, 1931’de Wolves, 1930’da Aston Villa ve 1926’da Blackburn’ün ardından 4. kez bir karşılaşmadan 7-0 mağlup ayrıldı.

WEGHORST’A BÜYÜK TEPKİ VAR

Beşiktaş’tan ayrılarak Manchester United’a kiralık olarak transfer olan ve şimdiye kadar istenilen katkıyı veremeyen Wout Weghorst, Liverpool karşısındaki etkisiz görüntüsüyle tepkilerin odağında yer aldı.

The Sun gazetesi Wout Weghorst’u da yerden yere vurdu. Beşiktaş’tan ayrılarak Manchester United’a kiralık olarak transfer olan Wout Weghorst, Liverpool karşısındaki etkisiz görüntüsü sonrası büyük eleştiri topladı. The Sun, Weghorst için “Manchetser United, Liverpool karşısında darmadağın ve affedilemezdi ama Weghorst, Ronaldo’dan sonra asla bir çözüm değil.” ifadelerini kullandı.

Weghorst için şu sözler kullanıldı:

“Bu durum Manchester United için tamamen utanç kaynağıydı. Weghorst ise karmakarışık ve yeterince güçlü görünmüyordu. Bu performans affedilemez. United bu sezon ligde Brighton’dan daha az, lig lideri Arsenal’den 18 ve komşusu Manchester City’den 25 daha az gol attı. Ronaldo bırakıldığında Wout Weghorst gibi bir oyuncu çözüm değil.”

WEGHORST’UN GÖRÜNTÜSÜ MANU TARAFTARLARINI ÇILDIRTI

Hollandalı yıldızın etkisiz performansının yanı sıra 7-0’lık maç öncesi ortaya çıkan görüntüsü Manchester United taraftarlarını adeta çılgına çevirdi. 

‘BURASI ANFİELD’ LOGOSUNA DOKUNMAK BİR LİVERPOOL GELENEĞİ

Genelde Liverpool futbolcuları gelenek gereği, Anfield Stadı’nda oynadıkları her maçta, tüneldeki duvarda bulunan ‘Burası Anfield’ yazılı Liverpool logosuna dokunarak sahaya çıkıyor.

7-0 ÖNCESİ WEGHORST DA O LOGOYA DOKUNARAK SAHAYA ÇIKMIŞ

7-0’lık tarihi maç öncesi Wout Weghorst’un söz konusu Liverpool logosuna dokunarak sahaya çıktığı video ortalığı karıştırdı. 

‘SAHAYA 12’YE 10 ÇIKMIŞIZ’

Manchester United taraftarları Weghorst’un bu hareketine büyük tepki gösterirken sosyal medyadan adeta bir linç kampanyası başlatıldı. Sahaya Liverpool futbolcusu gibi çıkan Weghorst’a öfke saçan taraftarlar ‘Sahaya 12’ye 10 çıkmışız’, ‘Sözleşmesini feshedin’ gibi yorumlarda bulundu.

WEGHORST: ‘ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ LİVERPOOL’DA OYNAMANIN HAYALİNİ KURUYORUM’ DEMİŞTİ

Bütün bunların yanında bir de Weghorst’un geçtiğimiz yıllarda yaptığı röportajlar ortaya çıktı. Hollandalı golcü bu röportajında, ‘2020’de DAZN’a konuşan Weghorst, ‘Her zaman Liverpool’u çok özel bulmuşumdur. ‘You’ll Never Walk Alone’ tezahüratını ne zaman duysam tüylerim diken diken olur.’ demişti. Ayrıca 2018 yılında De Telegraaf’a da bir röportaj veren Weghorst, ‘Çocukluğumdan beri Liverpool’da oynamanın hayalini kuruyorum’ ifadelerini kullanmıştı. Weghorst’un bu sözlerini de paylaşan Manchester United taraftarı, Hollandalı golcüye sert tepki göstermeye devam ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*