Beşiktaş’ta dev operasyon

Fenerbahçe’ye yenilerek şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş’ta beklenen operasyon gerçekleşti. Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetim takıma neşteri vururken Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana kadro dışı bırakıldı.

Başkan Arat, 2. Başkan Hüseyin Yücel, Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ve Genel Koordinatör Samet Aybaba önceki gün takım içindeki sorunları masaya yatırmıştı. Toplantıdan çıkan operasyon kararı dün uygulandı ve takımdaki gruplaşmanın en önemli isimlerinden olan 5 futbolcu performans düşüklüğü ve uyumsuzlukları gerekçesiyle kadro dışı bırakıldı.

Gözden çıkarılan Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana önümüzdeki süreçte takımdan ayrı çalışacak. Rosier dışındaki isimler 25 gün sonra Afrika Kupası’na gidecek. Bu futbolcular şubat ayının başında dönecek.

2025’e kadar sözleşmesi bulunan Aboubakar’la devre arası yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Suudi Arabistan ve Fransa’da bazı kulüplerle görüşme halinde olan Aboubakar büyük olasılıkla satılacak. Sözleşmeleri sezon sonu bitecek Bailly ve Ghezzal’ın da devre arası ayrılmaları bekleniyor. Onana kiralık veya bonservisiyle birlikte gönderilecek. Rosier ise kendisine çeki düzen verirse kadroya dönebilecek. Aksi halde Fransız oyuncuyla da yollar ayrılacak.

FATURASI AĞIR

Siyah-beyazlı kulüp kadro dışı bırakılan futbolculara çözüm bulunana kadar ödeme yapmayı sürdürecek. Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana bu süreçte maaşlarını almaya devam edecek. Aboubakar yıllık net 3 milyon 110 bin euro kazanıyor. Bailly 3 milyon euro, Ghezzal 2,5 milyon euro, Onana 1,5 milyon euro ve Rosier 1 milyon 350 bin euro garanti ücret alıyor. Beşiktaş bu oyuncuların sözleşmelerini karşılıklı anlaşmayla veya tek taraflı olarak feshederse fatura daha kabaracak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*