Depremin etkilediği 11 ilde seçime doğru! İşter sahada son durum

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 bin kişinin hayatını kaybettiği depremler sebebiyle yıkılan kentlerde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Depremde binaları yıkılan ve ağır hasar alan siyasi partiler çalışmalarını konteynerler ve seçim için hazırladıkları çadırlarda sürdürüyor. 

15 milyona yakın bir nüfusu etkileyen depremler nedeniyle yaşadıkları şehirlerden göç etmek zorunda kalan ancak adres naklini yapamayan seçmenlerin sayısının ise 1.5 milyondan fazla olduğu öğrenildi. 3 milyon 320 bin kişi de deprem bölgesi dışına göç etmek zorunda kaldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), deprem bölgesinde ikamet eden ve taşınmak zorunda kalan seçmenleri, nüfus müdürlükleri ve nüfusmatikler üzerinden adres bildirimlerini gerçekleştirdi.

Buna göre; Adana’da 1 milyon 612 bin 680, Gaziantep’te 1 milyon 358 bin 832, Şanlıurfa’da 1 milyon 212 bin 445, Diyarbakır’da 1 milyon 143 bin 887, Hatay’da 1 milyon 62 bin 40, Kahramanmaraş’ta 753 bin 287, Malatya’da 530 bin 714, Elazığ’da 430 bin 416, Adıyaman’da 399 bin 125, Osmaniye’de 385 bin 998 ve Kilis’te 96 bin 925 kişi ile toplam 8 milyon 993 bin 349 kişinin deprem bölgesinde oy kullanması bekleniyor.

ADIYAMAN

Adıyaman’da kayıtlı 399 bin 125 seçmenin oy kullanması bekleniyor. CHP il binası hasarlı olduğu için konteynerde seçim çalışmaları yürütülüyor. BBP ve YRP konteyner ve çadırlarda çalışmalarını yürütmekte. İYİ Parti binasında hasar bulunmazken seçim çalışmalarını il binası önüne koyduğu konteynerlerden devam ettiriyor. AK Parti il binasında hasar olmadığı için binasında seçim çalışmalarını sürdürüyor.

HATAY

Hatay’da 1 milyon 62 bin 40 seçmen bulunuyor. BBP il binası deprem günü yıkılırken, AK Parti, MHP ve CHP il binaları ağır hasar aldı ve yıkımı yapıldı. Siyasi partiler konteyner ve çadırlarda hizmet veriyor.

GAZİANTEP

Gaziantep’te ise seçimde oy kullanacak 1 milyon 358 bin 832 kişi var. Siyasi partilerin il binalarında depremler sebebiyle bir olumsuzluk yaşanmadı. Fakat, Nurdağı ve Islahiye’de tüm siyasi partiler seçim çalışmalarını çadır ve konteynerde yapıyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta seçimler için YSK’nın listesinde kayıtlı 753 bin 287 kişi bulunuyor. MHP ve CHP binaları deprem sebebiyle yıkılırken, AK Parti ve İYİ parti binalarının sağlam olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 1 milyon 143 bin 887 kayıtlı seçmen bulunurken, depremde en büyük hasarı Galeria İş Merkezi’nde İYİ Partinin il başkanlığı aldı. İYİ parti seçim çalışmalarını ilçe başkanlıklarına kaydırarak sürdürüyor. Diğer siyasi partiler, binalarından seçim çalışmalarını sürdürüyor.

MALATYA 

Malatya’da 530 bin 714 kayıtlı seçmen bulunurken, depremde AK Parti İl Başkanlığı binası yıkıldı, yeni binaya taşındılar. CHP’nin binası sağlam fakat önlem olarak konteynerde çalışmalarını sürdürüyor. MHP ve HDP ile Yeşil Sol Partilerinin il başkanlığı yıkıldı konteynerde çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti binası hasarlı olduğu için konteynerde, Memleket Partisi binası hasarlı olduğundan çadırda faaliyetlerine devam ediyor. Saadet Partisi binası yıkıldığı için Deva Partisi, YRP, BBP il başkanlığı binaları da hasarlı olduğu için seçim çalışmalarını konteynerde sürdürüyor.

4 ilde durum normal

Depremden etkilenen Adana, Şanlıurfa, Elazığ, Osmaniye ve Kilis’te siyasi partilerin il başkanlıklarında herhangi bir hasar oluşmadı.Bu nedenle partiler seçim faaliyetlerini kendi binalarında yapmaya devam ediyor.

Çağatay KENARLI, Uğur YILDIRIM, Burhan KARADUMAN / ADIYAMAN, HATAY, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, DİYARBAKIR, MALATYA

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*