‘Özgürlüğü, ekmeği aşı, işi getireceğim’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da vatandaşlara seslendi. Mitinge İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları ifade etti:

ARMAĞAN BIRAKACAKSINIZ: Gençler benim size sözüm var. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. O hedefleri gerçekleştireceğim. İlk kez sandıkta gidip oy kullandığınızda, dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacaklar; Türkiye’de otoriter bir yapı vardı, baskıcı bir yönetim vardı, gençler düşüncelerini özgürce açıklayamıyorlardı ama aynı gençler demokratik yollarla otoriter bir yönetimi değiştirdiler.

ÖTV’SİZ ARABA: Gençlerin başka bir sorunu var, işsizlik. Size sözüm var işsizliği çözme konusunda. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Öyle torpilli morpilli olmayacak. KPSS’ye girecek, öyle atamasını yapacağız. Yine en büyük şikayetiniz mülakat, eleniyordunuz. Onu da kaldıracağız. Sanki beyefendi yeni iktidara geliyor, o da söz vermiş. Kaldırsana, elinden tutan mı var? İlle benim söylemem mi gerekiyor? En hızlı internet erişimine nasıl ulaşılıyor göreceksiniz, yatırımlar nereye gidiyor onu da göreceksiniz. İlk aracı aldığınızda ÖTV’nin olmadığı bir Türkiye’yi de göreceksiniz.

EMEKLİLERE SÖZ: 2015’ten beri diyorum ki emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında asgari ücret kadar birer maaş ikram verin dedim. Size sözüm, önümüzde Kurban Bayramı var, Allah nasip eder sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı olduğumda emekliler bankaya gidip aylığınızı çektiğinizde 15 bin lirayı orada göreceksiniz.

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI: Devlet taşeron işçi çalıştırmaz bunu biliyorum evet. Bir şey daha, aile destekleri sigortası getireceğiz. Annelere sesleniyorum. Ev hanımlarına sesleniyorum. Hiçbir yoksul evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Genç arkadaşlarım, Türkiye düşündüğünüzden daha zengin bir ülke. Türkiye’de her şey var aslında. Sizler ekmek alırken vergi ödüyorsunuz, musluğu açarken 4 çeşit vergi ödüyorsunuz. Elektrik düğmesine bastığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Herkes vergi ödüyor. Bu vergilerin nereye gittiği belli değil. Nasıl harcandığı belli değil. 5’li çetelere gidiyor, onlar da yurt dışına gönderiyorlar. 418 milyar dolar 20 yılda götürdükleri para. O paranın tamamını alacağım, Türkiye’ye getireceğim ve sizlere vereceğim.

ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEĞİM: Gençler size sözüm var, Allah nasip eder Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat benim aleyhime tweet atabilirsiniz, en rahat beni eleştirebilirsiniz. Bunun sözünü veriyorum size. Size demokrasiyi getireceğim. Özgürlüğü getireceğim. Ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan fitil fitil getireceğim.

‘MEB’i bağımsız bir yapıya dönüştüreceğiz’

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından da “Eğitim” başlıklı bir video paylaştı.Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti: “Eğitimde yapacağım en büyük devrim; Milli Eğitim Bakanlığı’nı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi bağımsız bir yapıya dönüştürerek içine asla siyasetin girmeyeceği bir kurum haline getirmektir. Kapıları siyasi müdahalelere kapalı olacak bu yapı sayesinde eğitimi, eğitimin yıldız uzmanları ve onların oluşturduğu kurullar yönlendirecek. Bu kurullar, eğitim politikalarını ortaya koyacak. Milli Eğitim Bakanlığı, icracı bakanlık olacak ve teşkilatı yönetecek. Uluslararası standartlarda eğitim ve uluslararası geçerlilikte diploma veren yepyeni bir model çalıştık. Gençlerimizin mesleki diplomaları tüm dünyada geçerli olacak.” 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*