Dokuz aylık geliri 647 milyar TL

EKONOMİ SERVİSİ – Yılın 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin devam ettiği yılın üçüncü çeyreğinde yatırımlarımızı ve değer yaratma odaklı iş anlayışımızı kararlılıkla sürdürdük. Koç Topluluğu olarak sağlıklı bilançomuz, kuvvetli likiditemiz, geniş tedarik zincirimiz, çeşitlendirilmiş portföy yapımız, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarındaki öncü uygulamalarımız ve çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile yılın ilk 9 ayında başarılı sonuçlar elde ettik” dedi.

Çakıroğlu, “Başarılarımızı hiçbir zaman sadece finansal sonuçlardan ibaret görmüyoruz. Ülkemizin geleceğine olan kuvvetli inancımızla, yatırımlarımıza kararlılıkla ve hız kesmeden devam ediyoruz. Yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiğimiz 24.1 milyar TL’lik kombine yatırım ile son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 72.6 milyar TL’ye ulaştı. Yılın geri kalan döneminde ihtiyatlı bir yaklaşımla faaliyetlerimizi sürdürürken, ülkemiz ve topluluğumuz için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel yatırımlar

Koç Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde güçlü performansını 2022’nin üçüncü çeyreğinde de devam ettirdiğine dikkat çeken Çakıroğlu, “Küresel büyümesini emin adımlara sürdüren Arçelik, 2019’da giriş yaptığı Bangladeş’te rekabet gücünü artırmasına katkı sağlayacak yeni bir beyaz eşya üretim tesisinin temelini attı. Romanya’nın Ulmi kentindeki çamaşır makinesi fabrikası, Dünya Ekonomik Forumu tarafından verilen ‘Sustainability Lighthouse’ unvanına layık görüldü” dedi.

Karbon nötr hedefi

Çakıroğlu, açıklamasında ayrıca şu mesajları verdi:
“Ford Otosan’ın sürdürülebilirlik hedeflerinin 2050 yılında karbon nötr olma hedefimize önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Entek’in Tüpraş’a devri, şirketin üretim portföyüne ve ülkemizin temiz enerji geleceğine ciddi bir ivme kazandıracak. Yapı Kredi, KOBİ’lere verdiği kesintisiz destekle ve bireysel bankacılık alanında attığı adımlarla sektöründe adından söz ettiriyor. Koç Holding sponsorluğu ile düzenlenen İstanbul Bienali’nde çağdaş sanatın çok daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Uluslararası çapta başarılı öğrenciler yetiştiren Koç Okulu’nun yeni lise binasının açılışını gerçekleştirdik.”

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*