Donald Trump’tan seçim vaadini yineledi: ‘Göçmenleri sınır dışı edeceğim’

AA

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, karşıtı açıklamalarını sürdürüyor.

Sık sık göçmenleri hedef alan Trump, son olarak Nevada eyaletinde düzenlenen kampanyasına katılarak açıklamalarını tekrarladı.

Trump toplantıda, seçilmesi halinde göçmenleri ülkeden gönderme taahhüdünü bir kez daha dile getirdi.

“En büyük sınır dışı uygulaması…”

Göçmenlerin “ABD’yi işgal ettiğini” belirten Trump, seçilmesi halinde göçmenlerin “ülke tarihindeki en büyük sınır dışı” uygulamasına tabi tutulacağına ilişkin sözünü yineledi.

“Ülkemizin kanını zehirliyorlar”

Trump, göçmenlere ilişkin politikaların genişletileceğinin altını çizerek, “federal kolluk kuvvetlerinin büyük bir bölümünün göç ile ilgili birimlere aktarılmasının yanı sıra ülke dışındaki kuvvetlerin de bir kısmının güney sınırına çekileceğini” ifade etti.

sınırını yasadışı yollarla geçmeye çalışan rekor sayıdaki göçmene ateş püsküren Trump, “Ülkemizin kanını zehirliyorlar. Dünyanın her yerinden ülkemize akın ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Irkçı, yabancı düşmanı ve alçakça”

Trump, “Ülkemizin kanını zehirliyorlar” ifadesini eylül ayında yayınlanan bir röportajında da kullanmış, İnkar ve İftiraya Karşı Birlik (ADL) Üst Yöneticisi (CEO) Jonathan Greenblatt ise bu dili “ırkçı, yabancı düşmanı ve alçakça” olarak nitelendirerek ABD’nin eski başkanına tepki göstermişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*