Dünya Kupası açılışında olay hareket! Gerginlik yaşandı

Katar’da tüm futbolseverlerin merakla beklediği Dünya Kupası dev bir organizasyonla başladı. Turnuvanın ilk maçında ev sahibi Katar ile Ekvador kozlarını paylaştı. Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia’nın 2 golle yıldızlaştığı maçta Ekvador rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Tüm dünyada heyecanla takip edilen karşılaşmada ise tribünlerde yaşanan bir olay dikkatleri çekti.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılış seremonisi görkemli bir törenle gerçekleşti.

2022 Katar Dünya Kupası öncesi açılışı seremonisi düzenlendi. Açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Tribünleri dolduran binlerce taraftar da bu coşkuya ortak oldu.

DÜNYA KUPASI TARİHİNDE BİR İLK

Enner Valencia kaydettiği 2 golle takımına galibiyeti getirirken Dünya Kupası’nda bir ilk yaşandı. İlk kez ev sahibi bir ülke açılış maçını kaybetti. Bundan önce düzenlenen 21 Dünya Kupası’nın açılış maçında hiçbir ev sahibi ülke kaybetmedi.

MAÇ ÖNCESİ OLAY İDDİA

Dev maçtan birkaç gün önce sosyal medya üzerinden olay bir iddia gündeme gelmiş ve Katar’ın Ekvador’da forma giyen futbolculara para teklif ettiği ileri sürülmüştü. Bu olay kısa süre içerisinde yalanlansa da yankıları tribünlerde devam etti.

TRİBÜNDE GERGİNLİK

Maçta Ekvador’un öne geçmesinin ardından tribünden sosyal medyaya yansıyan bir görüntü kısa süre içerisinde gündem oldu. Ekvador’un golünün ardından tribünde bulunan bir taraftar eliyle para işareti yaptığı görülürken, Katarlı bir taraftar ise harekete tepki gösterdi. İki taraftar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*