En riskli binalar Avcılar ve Küçükçekmece’de

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nin 2019 yılından itibaren depreme karşı bina dayanıklılığını ölçmek için ücretsiz hızlı tarama metoduyla hasar tespitini gerçekleştiriyor.

Metruk bina çöktü

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, 3.5 yılda hızla tarama için 107 bin binaya gidildiğini ve sadece 29 bin 700 bina da analiz yapıldığını söyledi. Yapılan incemeler sonucunda 318 yapının olduğu yerde çökecek durumda olduğunu belirterek acil önlem alınması için çağrıda bulundu. Çökme ihtimali olan binaların 95’i Avcılar’da, 46’sı Küçükçekmece’de, 32’si Silivri’de, 19’u Bahçelievler’de, 14, Büyükçekmece, 14’ü Zeytinburnu, 12’si Esenler’de, 11 Bakırköy’de bulunurken diğer ilçeler de bu oranlar daha az.

Öte yandan Fatih’te dün üç katlı metruk bina çöktü. Bina yan tarafındaki otoparkın üzerine doğru yıkılırken herhangi bir can kaybı ya da yaralı olmadığı öğrenildi. Binanın tarihi yapılardan olduğu belirlenirken, sahibine ise ‘Genel güvenliği taksirle tehlikeye sokmak’ suçundan işlem başlatıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*