EPDK’den deprem bölgesi ile ilgili ‘7mücbir sebep’ kararları

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 6 Şubat itibarıyla olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da bölgedeki bazı uygulamalar için “mücbir sebep” kararı aldı ve uygulamalar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Elektrik ve doğalgaz piyasasını kapsıyor

Elektrik piyasasındaki önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından “mücbir sebep” kabul edildi.

Süreli yükümlülükleri içeriyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 35’inci maddesi uyarınca önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin süreli yükümlülükleri açısından “mücbir sebep” olarak kabul edildi.

Bu kapsamda, 6 Şubat itibarıyla olağanüstü hal (OHAL) süresince ülke genelinde uygulanmak üzere, önlisans süreleri ve üretim lisansı kapsamında inşaat öncesi dönem ile inşaat dönemi ya da Yönetmeliğin geçici 15’inci maddesi kapsamındaki yükümlülük erteleme süreleri, depolamalı elektrik üretim tesisi başvuruları hariç olmak üzere, önlisans veya lisans başvuruları ve yükümlülüklere ilişkin süreleri, sona eren veya sona erecek tüzel kişilere, sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, söz konusu süreleri herhangi bir işleme gerek kalmaksızın OHAL süresince uzamış olarak değerlendirilecek.

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 46’ıncı maddesi ile Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği 24/B maddesi uyarınca lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin süreli yükümlülükleri açısından da “mücbir sebep” olarak kabul edildi.

Gözden Kaçmasın Depremzedelere elektrik ve doğalgazda güvence bedeli yok Haberin Detayları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*