Mehmet Öz, deprem bölgesini ziyaret etti

Dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi ziyaret etti.

Öz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ziyaretine ilişkin açıklamalara ve fotoğraflara yer verdi.

Doktor Öz’den deprem bölgesine ziyaret

Doktor Öz; gönüllüler, ilk müdahale ekipleri ve hastanelerle görüşmek ve temel ihtiyaçları belirlemeye yardımcı olmak üzere deprem bölgesine seyahat ettiğini söyledi.

Liman şehri İskenderun’dan bir kareye yer veren Öz, afetzedeler için seferberlik ruhuyla hareket edildiğine dikkati çekti:

“Gemiler hastane olacak şekilde donatıldı”

Burada yaralıları tedavi etmek üzere hastane olacak şekilde donatılmış gemiler var. Sahada neler yaşadıklarını daha iyi anlamak için ön safta çalışanlarla görüştüm.

“Güçleri ve metanetleri, bana ilham veriyor”

Bölgedeki bir hastanenin yıkık halini gördüğünü anlatan Mehmet Öz, felaket sonucu birçok sağlık çalışanının yaralandığını ve hayatını kaybettiğini hatırlattı. Öz, şunları kaydetti:

Bu nedenle personel sayısı sınırlı. Ön saflarda hastalara bakmak için çalışanlar, inanılmaz bir baskı altında. Bu krizdeki güçleri ve metanetleri, bana ilham veriyor.

Depremden hemen sonra yaptığı paylaşım

Öte yandan depremden hemen sonra da paylaşımlarda bulunan Öz, şiddetli sarsıntılar sonucu Türkiye ve Suriye’de yıkımların yaşandığını duyurmuş, aşırı soğuk havanın, kurtarma çabalarını zorlu hale getirdiğine işaret etmişti.

Öz, geçmişte bölgeyi dolaştığını ifade ederek, sınırın hem Türkiye hem de Suriye tarafındaki mülteci kamplarını ziyaret ettiğini yazmıştı.

Gözden Kaçmasın ABD’den 60 tonu aşkın yardım malzemesi gönderiliyor Haberin Detayları
ABD’li ekipler 5 bin 500 binada hasar tespiti yaptı Haberin Detayları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*