Erdoğan gençlere seslendi: Hayallerinizden asla vazgeçmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hasebiyle Büyük Ankara Camii Kültür ve Kongre Merkezi’nde İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Ulusal Sportmenlerin Buluşma Programı’na katıldı.

Konuşmasında Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Abdulhamit ve Mustafa Kemal Atatürk’Ten bahseden Erdoğan özetle şunları söyledi:

KOŞULLARIN ZORLUĞUNA ALDIRMAYIN: Hayatını medeniyet, hak ve adalet davasına adamış bu uğurda kaç çabalar vermiş, birçok sınamalardan geçmiş bir büyüğünüz olarak diyorum ki; hayallerinizden asla vazgeçmeyin.

BÜYÜK VİZYON: Kuralların zorluğuna aldırmayın, imkanların kıtlığına teslim olmayın, yürüdüğünüz yolda önünüze çıkan mahzurların cesametinden korkmayın. Bunların hiçbiri sizin kalbinizde büyüttüğünüz, zihninizde şekillendirdiğiniz amaçlarınızdan asla sizleri uzaklaştırmasın. Zira siz, genç yaşında kendi ismini verdiği bir cihan devletinin temellerini atmış Osman Gazi’nin, siz kaç hükümdarın kuşatıp alamadığı İstanbul’u 21 yaşında fetheden Fatih’in, siz kısacık ömründe devletinin topraklarının büyüklüğünü 2,5 kat arttıran Yavuz’un, siz dünyanın en karmaşık periyodunda ülkesini 33 yıl ayakta tutmaya başaran Abdülhamit’in, siz vatan topraklarının elde kalan son modülü üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal’in, siz demokrasi ve kalkınma çabasının bayraktarı şehit Menderes’in, siz Türkiye’ye çağ atlatma vizyonu sahibi merhum Özal’ın, siz son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserler ve önüne koyduğu maksatlarla Türkiye’yi dünya liginin en üstüne çıkartan bir büyük vizyonun mirasçılarısınız.

TEKNOFEST GENÇLİĞİ YETİŞTİRİYORUZ: Spor yanında bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide iftiharla birçok eserler koyan gençlerimizle her fırsatta bir ortaya geliyoruz. Nitelikli Fikri Tapu diye lisanımıza kazandırdığımız NFT üreten ve bunları dünya çapında kabul ettiren gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle takip ediyoruz. Evlatlarımızı harfler ile sınıflandırarak onları muhakkak kalıplara sokmak isteyenlere inat gençlerimiz, üretmede ve başarmada hudut tanımıyor. Artık, bunu söylüyorum: bir Teknofest gençliği yetiştiriyoruz.

BATI’DA NE VARSA DOĞU’DA DA O OLACAK DEDİK VE BİZ BUNU BAŞARDIK: Üniversitesi olmayan ilimiz yok, 81 vilayetin 81’inde de üniversitemiz var. Bu ne demektir? Hakkari’deki gencimizin Ankara, İstanbul Üniversitesi’ne gitmek için Hakkari’den anne babası onu yola koymasın. Hakkari’de üniversitede okusun, Iğdır’daki üniversitede, Şırnak’taki üniversited okusun. Biz oraları yoksun bırakmadık, oralara da üniversitemizi yaptık. Yani öğrenci üniversiteye gideceğine hocalarımız öğrencilerimizin olduğu o vilayetlere gitsin. ‘Batı’da ne varsa Doğu’da da o olacak’ dedik ve biz bunu başardık.

YURT KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK: Yurt kapasitemizi 183 binden 756 bine çıkardık, gençlerimizin maddi takviye talebi vardı burs ve kredi ölçüsünü lisansta 45 liradan 850 liraya yükselttik. Misyona geldiğimizde 45 liraydı. Artık 850 lira. Gençlerimizin spor tesisi talebi vardı, en küçük yerleşim ünitelerimize kadar binlerce salon ve saha inşa ettik. Gençlerimizin temsil talebi vardı, seçilme yaşının evvel 30’dan 25’e sonra 18’e indirdik. Niçin? İstedik ki yaşlandıktan sonra değil; 18 yaşındaki genç siyaset nasıl yapılır, ülkemize nasıl taraf verilir onu şahsen gelsin parlamentomuzda yaşasın ve yapsın. Şu an bu var. Gençlerimiz vakit geçirecekleri ve kendilerini geliştirecekleri yer talebi vardı; 399 gençlik merkezi açtık. (HABER MERKEZİ)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*