Maymun çiçeği virüsü yeni bir ülkeye yayıldı

Ülkenin ikinci büyük kenti Anvers’te örnekleri alınan bir kişinin Hollanda’daki laboratuvar testleri, maymun çiçeği virüsüne yakalandığını ortaya koydu.

Anvers Tropikal Tıp Enstitüsü’nden Isabel Brosius, kamu yayıncısı VRT’ye yaptığı açıklamada, Afrika kökenli maymun çiçeği virüsünün birinci defa Belçika’da da saptandığını söyledi.

AVRUPA’DA YAYILIM GÖSTERİYOR

Anvers’te enstitüye başvuran bir bireyden alınan örnekler Hollanda’daki bir araştırma laboratuvarına gönderildi. Yapılan araştırmalarda, bu kişinin maymun çiçeği virüsüne yakalandığı saptandı.

Brosius, virüsün geniş bir yayılma bahtının çok düşük olduğunu lakin tekrar de durumu yakından izlediklerini belirtti.

Belçikalı hastanın karantina altına alınması istendi. Maymun çiçeği virüsüne yakalanan kişinin eşinde de benzeri belirtiler tespit edildi.

Belçikalı uzmanlar, ortak bir aksiyon planı saptamak için bugün bir ortaya gelecekler. Bakım ve Sıhhat Ajansı’ndan Joris Monens, maymun çiçeği virüsünün toplumda yayılması konusunda şimdi endişelenecek bir durum olmadığını belirterek “Hastalık sırf yakın temas yoluyla bulaşıyor, kısa periyodik temas yoluyla değil lakin tekrar de dikkatli olmalıyız” dedi.

 

KAYNAK: AA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*