Erzincan’da Sarıgül farkı

NAMIK DURUKAN-MELTEM GÜNEŞ Ankara – Sarıgül, CHP Erzincan Milletvekili olarak Meclis’e girerken, AK Parti’nin ise bir vekili eksilmiş oldu.

İYİ Parti katılmadı

24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti, yüzde 44’lük oy ile Erzincan’da iki milletvekili çıkarmış, yüzde 25 oy alan CHP ise, TBMM’ye vekil gönderememişti. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu destekleyeceğini açıklamasının ardından, CHP’nin Erzincan milletvekilleri aday listesinde birinci sırada yer aldı. 2018’de kentte yüzde 4’lük bir oy oranına sahip olan İYİ Parti de bu kez seçime katılmadı. Böylece yüzde 36’lık oy oranı ile Sarıgül, iki partinin toplam oy oranını da aştı.

32 yıllık özlem

Özellikle seçim çalışmaları boyunca çektiği TikTok videoları ile gündemdeki yerini koruyan Sarıgül, CHP Erzincan Milletvekili olarak Meclis’e girerken, AK Parti’nin iki olan vekil sayısı da bire düşürmüş oldu. İlk kez 1987 yılında 31 yaşında Meclis’e giren ve 1991 yılına kadar bu görevini sürdüren Sarıgül, 32 yılın ardından Meclis’e yeniden milletvekili olarak gelecek.

Sarıgül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, seçmene teşekkür ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapana kadar gecemi gündüzüme katacağım, canla başla çalışacağım. Birinci tur geride kaldı ikinci tur bizi çağırıyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*