Fenerbahçe transferde hız kesmiyor! Edin Dzeko’nun menajeri önerdi

Fenerbahçe’de gelecek sezon adına transfer çalışmaları hız kazandı. Türkiye’de transfer ve tescil döneminin başlamasının ardından çalışmalarını artıran kurmayalara sürpriz bir öneri geldiği ortaya çıktı.

Edin Dzeko’yu kadrosuna katan Fenerbahçe’ye, kaleci transferi için bir öneri sunulduğu aktarıldı. Edin Dzeko’nun menajerinin sarı-lacivertlilere başarılı file bekçisini önerdiği vurgulandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları…

KENT’TEN 4 YILLIK İMZA

Fenerbahçe’de gelecek sezon adına ilk transfer Ryan Kent oldu. Sarı-lacivertliler, Rangers’tan ayrılan İngiliz oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Ryan Kent için herhangi bir bonservis bedeli ödenmediği belirtildi.

Liverpool altyapısında yetişen Ryan Kent daha sonra Coventry City, Barnsley, Freiburg ve Bristol City’de kiralık olarak forma giydi. Rangers, 2019-2020 sezonunda Ryan Kent için 7 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT’IN BONSERVİSİ ALINDI

Altay Bayındır’ın geçtiğimiz sezon yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası Fenerbahçe’de kaleyi koruyan İrfan Can Eğribayat’ın bonservisi alındı. Sarı-lacivertliler, 24 yaşındaki file bekçisi için Göztepe ile yapılan anlaşmadaki satın alma opsiyonu maddesini kullandı. İrfan Can Eğribayat için 1 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödeneceği öğrenildi.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Göztepe A.Ş’den kiraladığı ve başarılı performansı ile dikkat çeken kalecimiz İrfan Can Eğribayat’ın satın alma opsiyonunu kullanmıştır. 2027 yılına dek sözleşme imzaladığımız oyuncumuza çubuklu formamız altında nice zaferler diliyoruz” denildi. İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe’de toplam 13 maçta şans buldu. 24 yaşındaki eldiven bu karşılaşmaların 4’ünde kalesini gole kapattı. İrfan Can Eğribayat, toplam 13 gol yedi.

EDIN DZEKO BOMBASI

Süper Lig devi Fenerbahçe forvet hattına dikkat çeken bir takviye yaptı. Inter’den ayrılan Edin Dzeko ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Sarı-lacivertlilerin yeni golcüsü imza töreninde yaptığı açıklamada, “Harika duygular yaşıyorum. Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum ancak buraya geldikten sonra geçirdiğim kısa sürede çok doğru bir karar verdiğimi anladım ve sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertlilerden Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada; Bosna Hersekli santrfora yıllık 4 milyon 200 bin euro garanti ücret ödeneceği belirtildi.

MATTIA PERIN ÖNERİSİ

İtalyan basınından La Gazetta dello Sport’ta yer alan habere göre; Edin Dzeko’yu kadrosuna katan Fenerbahçe’nin gündemine sürpriz bir isim geldi. Sarı-lacivertlilerin, Juventus’ta oynayan Mattia Perin’i gündemine dahil ettiği belirtildi.

İtalyan file bekçisinin Juventus’taki geleceği hakkında, UEFA’nın vereceği kararın etkili olacağı aktarıldı. Juventus’un gelecek sezon Avrupa kupalarından men edilmesi halinde Mattia Perin’in Juventus’tan ayrılacağı vurgulandı.

30 yaşındaki tecrübeli eldivenin, Wojciech Szczesny’nin arkasında yedek beklediği ancak belli bir süre oynama garantisinin bulunduğu kaydedildi. Juventus’un Avrupa kupalarından men edilmesi halinde Mattia Perin’in isetiği süreyi bulamayacağı ve ayrılığı ciddi şekilde düşünmeye başladığı belirtildi.

Edin Dzeko’nun menajeri Alessandro Lucci’nin Mattia Perin’i Fenerbahçe’ye önerdiği vurgulandı. Alessandro Lucci’nin Fenerbahçe ile Mattia Perin arasındaki görüşmelerde rol alacağı belirtildi. Mattia Perin’in olumlu cevap vermesi halinde ünlü menajerin bu kez Juventus’la temasa geçeceği aktarıldı.

30 yaşındaki eldivenin Juventus’taki maaşının 1 milyon 500 bin euro olduğu kaydedildi. Fenerbahçe’nin İtalyan eldivene daha fazla maaş verebileceği aktarıldı.

14 MİLYON EURODAN FAZLA BONSERVİS

Mattia Perin geçtiğimiz sezon Serie A devinde 18 maçta forma şansı buldu. İtalyan file bekçisi bu müsabakaların 8’inde kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

Pistoiese altyapısında yetişen tecrübeli file bekçisi daha sonra Genoa, Padova, Pescara ve Juventus formaları giydi. Juventus, Mattia Perin için 2019-2019 sezonu başında 14 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi. Mattia Perin, İtalya Milli Takımı’nın kalesini 2 maçta korudu. Juventus ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek tecrübeli eldivenin güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*