Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın güveni tam! ‘Şampiyonluk özleminin farkındalar’

Trendyol Süper Lig’de ezeli rakibi Galatasaray ile girdiği zirve yarışının yanında, Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Fenerbahçe, milli aradan sonra birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Teknik heyette önce milli, ardından da seçim için verilen arada tek gündem maddesi 25 günde çıkılacak 7 karşılaşma oldu.

Sürekli olarak idmanlardan arta kalan zamanlarda yardımcılarıyla toplantılar yapan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın futbolcularının şampiyonluğa olan inancına ve kalitesine çok güvendiği ortaya çıktı.

Tecrübeli çalıştırıcının bu konuda, “Sezon başında yönetimimiz çok alternatifli ve kaliteli bir kadro kurdu. Bu oyuncular Süper Lig’de sezona 10’da 10 yaparak başladı. Bizim kadar oyuncularımızın da camianın şampiyonluk özleminin farkındalar ve kupayı kaldıracaklarına inanıyorlar. Ben bu zorlu maratonda onlara çok güveniyorum” dediği öğrenildi.

ELİ GÜÇLENECEK

Yoğun tempoda her oyuncusuna ihtiyaç duyacak olan İsmail Kartal’ın imdadına milli ara yetişti. Sezon başından itibaren üzerine çok yük binen ve dinlenme fırsatı bulamayan Ferdi Kadıoğlu sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılırken, az da olsa nefes aldı.

Defansta yaşanan üst üste sakatlıklar da oyun ritmini bozarken, Becao, Bonucci ve Çağlar’ın geri dönmesiyle bu bölgede de alternatifin çoğalacağı bunun da İsmail Kartal’ın elini güçlendireceği öğrenildi.

Fenerbahçe’nin 7 Nisan’da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçının ertelenmesi için yaptığı başvuru kabul edilmedi. TFF, dün yaptığı açıklamada mücadelenin belirlenen tarihte Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nda oynanacağını ifade etti.

SERDAR DURSUN KURTARICI OLDU

Ara transfer döneminde Fenerbahçe’de Umut Nayir’in ayrılmasının ardından üçüncü golcü arayışları başlamış ve yönetim eski oyuncuları Serdar Dursun’u kadrosuna katmıştı. O günlerde bu transfer hamlesi özellikle taraftarlardan büyük eleştiri almıştı. Ancak tecrübeli golcü bu eleştirilere sahada yanıtını verdi.

Süper Lig’de Fenerbahçe formasıyla ilk olarak 3-2 kazanılan Çaykur Rizespor maçında ikinci yarıda oyuna giren Dursun, 48. dakikada attığı golle skora denge getirmiş, ardından mücadeleci oyunuyla alkışı kapmıştı. Sarı-lacivertli forvet son olarak da Trabzonspor mücadelesinde bulduğu 8 dakikalık şansı iyi değerlendirdi. Serdar Dursun 2-0’dan 2-2’ye gelen maçta Batshuayi’ye asist yaparak skorun 3-2’ye gelmesini sağladı.

“ÖNCE ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM”

Fenerebahçe’ye geldiği günden itibaren üstüne koyarak devam eden ve birçok takımın transfer listesine giren Jayden Oosterwolde, Hollanda basınına açıklamalarda bulunurken transfer iddialarını da değerlendirdi.

‘Kış döneminde ilgi vardı, neden kaldın?’ sorusuna sarı-lacivertli futbolcu, “Çünkü önce Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak istiyorum” cevabını verdi. Oosterwolde şöyle devam etti: “Eğer iyi bir kulüp gelirse, Fenerbahçe ve benimle anlaşırlarsa, bu da bir seçenek.”

Bu sezon Fenerbahçe’de 39 maçta süre bulan Oosterwolde, 2 kez gol sevinci yaşadı. 22 yaşındaki futbolcunun sarı-lacivertli takımla sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*