FETÖ’den sinsi taktik: Yurt içinde mağduriyet, yurt dışında şatafat!

FETÖ, toplumsal medyada mağduriyet kampanyası başlattı. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, FETÖ’nün algı çalışmasına hizmet ediyor. Son olarak Almanya’ya kaçmaya çalışan Mustafa Enis Durak üzerinden yapılan paylaşımlarla kampanyanın nasıl yürütüldüğü de net bir biçimde görüldü. 

2014 yılında FETÖ’nün TSK mahrem imamlarıyla 5 kere görüşme yapan Osman Kürşat Nabit isimli itirafçı, Enis Durak’ın “Göksu ilçesinde bulunan sohbet kümesinde yer aldığını” söylemişti. 10 Mayıs 2022’deki duruşmada FETÖ üyeliğinden 7 yıl 15 ay mahpus cezasına çarptırılan Durak, birebir akşam Adnan Menderes Havaalanı’nda Belçika devletine ilişkin “Ahmet Yılmaz” ismine düzenlenmiş düzmece kimlikle yakalandı. Durak, “Resmi evrakta sahtecilik” ve “FETÖ üyeliği” cezası nedeniyle tutuklandı.

Durak’la annesinin adliye koridorunda yan yana çekilen fotoğrafıyla mağduriyet algısı algısı oluşturuldu. İtalyan bir karikatürist, fotoğrafı resmetti. Karikatür FETÖ’cüler tarafından kullanıldı. 

MAĞDUR DEDİLER FAKAT KANIT YOK

Siyasetten de isimler mağduriyet algısına takviye verdi. HDP’den Ömer Faruk Gergerlioğlu ile DEVA Partisi’nden Mustafa Yeneroğlu, Enis Durak’ın mağdur askeri öğrenci olduğunu söyledi lakin hiçbir kanıt paylaşmadılar. Ayrıyeten, Durak’ın geçersiz kimlikle Almanya’ya kaçmaya çalışırken yakalandığını da gizlediler. 

FETÖ’CÜLERİN SON TAKTİĞİ: LÜKS YATLA KAÇIŞ

FETÖ, yurt içinde algı operasyonlarına devam ederken, yurt dışında da yeni taktikler deniyor. 

FETÖ üyesi olduklarını söyleyen 8’i erkek, 7’si bayan, 4’ü de 8-14 yaşlarında olan 19 Türk vatandaşı, lüks bir yatla İtalya’ya kaçarken, berbat hava koşulları nedeniyle Yunanistan’da Mora Yarımadası’nın güneyinde yer alan Elafonisos adasına sığındı. FETÖ’cülerin, kaçmak için lüks yat kullanması dikkat çekti. 

Yunan medyasında yer alan haberlerde, 19 FETÖ’cüden 5’inin polis, 1’inin de iş adamı olduğu öne sürüldü. 

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Yunanistan’a yaklaşık 25 bin FETÖ’cü kaçtı. Kaçanların büyük kısmı daha sonra Avrupa’nın çeşitli ülkelerine geçti. Yunanistan hükümeti, Türkiye’den kaçan darbecilere sahip çıktığı için sık sık eleştiriliyor. 

KAYNAK: HABER7

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*