Futbolu Franck Ribery’de şoke eden gerçekler ortaya çıktı! Yıldız isimden olay itiraflar

Bir dönem Süper Lig’de Galatasaray forması da giyen ve özellikle Bayern Münih’le adını futbol tarihine yazdıran Franck Ribery, geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklamıştı. Ribery, İtalyan basınına flaş açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

RIBERY FUTBOLA VEDA ETTİ

Franck Ribery yeşil sahalara veda etti. Fransız yıldız emeklilik kararını sosyal medya hesabından paylaşımla duyurdu.

Son olarak İtalyan ekibi Salernitana’da forma giyen Franck Ribery 39 yaşında kariyerini noktaladı.

Lille altyapısında yetişen Ribery daha sonra sırasıyla Boulogne, Brest, Metz, Galatasaray, Marsilya, Bayern Münih, Fiorentina ve Salernitana formaları giydi.

Fransa Milli Takım formasını da 81 kez giyen yıldız futbolcu ülkesi adına 16 gol kaydetti.

2004-05 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Ribery sezon sonunda Marsilya’ya imza atmış ve 2007’de de 30 milyon euro’luk bonservis bedeliyle Bayern Münih’in yolunu tutmuştu.

Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası sevinci yaşayan Ribery, kariyeri boyunca 9 Bundesliga şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 Kulüpler Dünya Kupası, 6 Almanya Kupası, 4 Almanya Süper Kupa kazandı. Ribery ayrıca 2007’de Fransa’da, 2008’de ise Almanya’da ve Fransa’da yılın oyuncusu seçildi. Ribery, 2013’te Avrupa’da yılın oyuncusu seçilmişti.

DUYGUSAL PAYLAŞIM! KULÜPLERDEN VEDA MESAJLARI

Franck Ribery futbola veda ettiği mesajında “Artık top durdu. İçimdeki hisler öyle değil. Bu harika macera için herkese teşekkürler.” ifadelerini kullandı. Fransız taraftarlar ve Bayern Münih taraftarları Ribery’ye teşekkür mesajı yayınladılar.

Ayrıca Ribery’nin eski kulüpleri Galatasaray, Marsilya, Bayern Münih, Fiorentina ve Salernitana yıldız futbolcuya veda mesajı yayınladı.

Galatasaray’ın paylaşımında “Kısa süreli Galatasaray kariyerindeki harika performanslarınla hatırlayacağız seni Franck! Bundan sonraki hayatında başarılar…” ifadeleri kullanıldı.

Marsilya’nın paylaşımında ise “Bundan sonraki kariyerin ve hayatında başarılar ve iyi dinlenmeler Franck!” ifadeleri yer aldı.

Bayern Münih’in veda paylaşımında “Sonsuza kadar kalbimizde, sonsuza kadar kırmızı” ifadelerine yer verildi.  Ayrıca yönetim kurulu başkanı Oliver Kahn “Tam bir kulüp ikonusunuz. Geleceğiniz için en iyisini diliyorum, her zaman bir eviniz var.” sözleriyle yıldız futbolcuya veda etti.

Ribery’nin futbol kariyerindeki son takımı Salernitana ise “Her şey için teşekkürler Franck” ifadelerini kullandığı bir paylaşımda bulundu.

Fransa Milli Takımı’nın resmi Twitter hesabından “Mavi formayla paylaşılan çok fazla duygu var. Muhteşem kariyerin için tebrikler” yazılı bir paylaşımda bulunuldu.

ŞOKE EDEN DETAYLAR

Son olarak İtalya Serie A ekiplerinden Salernitana forması giyen Fransız yıldız yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle futbola veda ettiğini duyurmuştu. Ribery’nin futbolu bırakma kararının ardından şoke edici detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Fransız yıldız La Gazzetta dello Sport’a özel açıklamalar yaptı ve şaşırtan itiraflarda bulundu. Ribery, ameliyat olmaması durumunda hayatına normal bir şekilde devam edemeyeceğini açıkladı.

Temmuz ayında herhangi bir sakatlığının bulunmadığını açıklayan Ribery, yaşadığı diz sakatlığı sonrası toparlayamadığını ifade etti.

Ribery, La Gazzetta dello Sport’a şu açıklamalarda bulundu;

“Bir aydan kısa bir süre önce Münih’teydim ve tıbbi yardım arıyordum. Belki bir çözüm bulunur diye düşündüm. Gerçek şu ki, normal bir hayat sürebilmek için ameliyata ihtiyacım olacak. Üç ay önce kendimi çok iyi hissettim, sonra Temmuz’da dizimde ilk ağrıyı hissettim. Roma’ya karşı ilk lig maçında acıya rağmen oynadım. Kırılgan bir insan değilim ama sonrasında üç gün hareket edemedim. Doktorlar çok ciddi olduğunu söyledi. Durmak zorunda kaldığıma inanamıyordum. Oynamayı ne zaman bırakacağıma kendim karar vermek istedim.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*