Galatasaray’a Haris Seferovic piyangosu! İtalya kancası

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’da transfer çalışmalarının hız kazandığı dönemde elden çıkarılması beklenen oyuncular için de teklifler beklenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların sezon başında Benfica’dan büyük umutlarla kiraladığı Haris Seferovic’e İtalya’dan talip çıktığı iddia edildi. İşte ayrıntılar…

Galatasaray’ın sezon başında Benfica’dan kiralık olarak transfer ettiği Haris Seferovic sarı-kırmızılılara 1 milyon euro kiralama bedeli karşılığında imza attı. Süper Lig devinden Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, 30 yaşındaki golcünün satın alma opsiyonunun 2 milyon 500 bin euro olduğu kaydedildi.

LİGDE GOL ATAMADI

Sarı-kırmızılıların tecrübeli futbolcusu Haris Seferovic sezon başında forma şansı bulsa bile etkisiz kalmasının ardından yedek kulübesine çekildi. Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis’in yanı sıra Barış Alper Yılmaz’ın da santrfor mevkisinde etkili oynamasının ardından İsviçreli golcüyle yolların ayrılması kararı alındı.

Sarı-kırmızılıların Benfica’dan kiraladığı Haris Seferovic, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 10 maçta 377 dakika sahada kaldı ancak gol sevinci yaşayamadı. İsviçreli santrfor Türkiye Kupası’nda forma giydiği 3 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

BAŞAKŞEHİR İDDİALARINI BELÖZOĞLU YALANLADI

Galatasaray’ın ayrılık kararını ilettiği Haris Seferovic için kulüp aradığı iddia edildi. Sarı-kırmızılıların elden çıkarmak istediği İsviçreli santrfora Alanyaspor ve Antalyaspor’un yaptığı teklif, Haris Seferovic tarafından reddedildi. Yıldız futbolcunun bu kararı ailevi nedenlerden dolayı aldığı kaydedildi.

Haris Seferovic için gündeme gelen bir diğer Spor Toto Süper Lig temsilcisi Medipol Başakşehir oldu. Turuncu-lacivertlilerin teknik direktörü Emre Belözoğlu, İsviçreli golcüyle ilgili transfer sorusuna cevap verdi. Emre Belözoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Okaka bizim için önemli. Keny de elinden geleni yaptı. Okaka’nın biraz daha topu tutma becerisi yüksek, oyunu da biliyor. Keny çok genç. Ondan da beklentimiz var. Seferovic ile ilgili hiçbir girişimiz olmadı. Sezon başında görüştük ama kendisi Galatasaray ’ı tercih etti. Kendisiyle alakalı girişimimiz yok.”

SALERNITANA İDDİASI

Galatasaray’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Haris Seferovic için son iddia İtalya’dan geldi. İtalyan basınında yer alan haberde; Serie A ekibi Salernitana’nın Haris Seferovic’i kadrosuna dahil etmek istediği vurgulandı. Salernitana kurmaylarının İsviçreli santrfor için temaslarına başladığı aktarıldı.

DEV KULÜPLERDE OYNADI

Haris Seferovic’in güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor. İsviçreli santrforun Benfica ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek. 30 yaşındaki golcü ülkesinin milli takımında 92 maçta forma giydi ve 25 kez rakip fileleri havalandırdı.

FC Sursee altyapısında yetişen Haris Seferovic daha sonra Luzern, Zürich, Grasshoppers, Fiorentina, Neuchatel Xamax, Lecce, Novara, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt ve Benfica formaları giydi. Yıldız futbolcu için şu ana kadar toplam 8 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*